Zupa gulaszowa

Magda

Nie ma to jak pyszna i rozgrzewająca zupa :) Polecamy Wam prostą i szybką w wykonaniu zupę gulaszową :)

Zupa gulaszowa

Składniki na zupę gulaszową:

– 400 g polędwiczki wieprzowej
– 3 papryki różnego koloru
– 3 średnie ziemniaki
– 1 marchewka
– 2 łodygi selera naciowego
– 1 l wody lub bulionu
– 1 cebula
– 1 ząbek czosnku
– 1 łyżka masła
– 1 puszka pomidorów
– 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
– 1 łyżeczka słodkiej papryki
– 1/2 łyżeczki wędzonej papryki
– szczypta chili
– sól
– pieprz
– natka pietruszki

Składniki na 4 porcje.

W garnku na maśle podsmażamy cebulę pokrojoną w piórka. Dodajemy posiekany czosnek. Mięso kroimy w kostkę i obsmażamy z każdej strony. Dodajemy selera pokrojonego na kawałki oraz marchewkę pokrojoną w pół plasterki. Dodajemy pomidory z puszki oraz koncentrat pomidorowy. Dodajemy wodę/bulion i przyprawiamy. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy do zupy. Gdy ziemniaki trochę zmiękną dodajemy papryki pokrojone w kostkę. Jak wszystkie warzywa mamy miękkie podajemy posypane posiekaną natką pietruszką.

Smacznego :)

Zupa gulaszowa

 

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Print Friendly, PDF & Email
Jeżli masz ochotę na 100 pysznych bezglutenowych przepisów na 4 pory roku nie publikowanych na Kuchennych Wariacjach to zrób sobie prezent i kup nasza ksiażkę :)

Jeżeli jesteście zainteresowani zakupem "Sezonowo Bezglutenowo" to możecie ją sobie sprawić za pośrednictwem księgarni online:

  1. Świat książki
  2. Empik
  3. Tania książka
lub stacjonarnie np. w Empiku :)

 



4 thoughts on “Zupa gulaszowa”

  1. Uwielbiam :) u nas zupki gotujemy na przefiltrowanej wodzie, mamy taką z filtra redox fitaqua, ta woda nie tylko poprawia smak zup ale też pozytywnie wpływa na nasze zdrowie bo przeciwdziała negatywnemu wpływowi wolnych rodników.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *