Zupa grzybowa

Magda

Dla zabieganych mamy propozycję szybkiej zupy grzybowej, która nie tylko pasuje na Wigilię ale i w codziennym jadłospisie :)

Zupa grzybowa nie tylko na Wigilię

Składniki na zupę grzybową:

– 300 g borowików mrożonych
– 750 ml wody
– 1 cebula
– sól, pieprz
– 1 łyżka masła
– 125 g makaronu łazanki bezglutenowego

Składniki na 4 porcje.

Zupa grzybowa nie tylko na Wigilię

W większym garnku rozpuszczamy masło i podsmażamy na nim cebulkę pokrojoną w drobną kostkę. Dodajemy rozmrożone grzyby pocięte na kawałki i dusimy ok. 15 minut. Grzyby zalewamy wodą, doprawiamy i gotujemy aż grzyby będą miękkie. Dzięki podsmażonej cebulce i grzybom zupa zyskuje dodatkowy smak i aromat :)

Osobno w osolonej wodzie gotujemy makaron.

Na talerz nakładamy makaron i zalewamy gorącą zupą.

Smacznego :)

Zupa grzybowa nie tylko na Wigilię

Jeżli masz ochotę na zestaw pysznych bezglutenowych świątecznych


E-book: Bezglutenowe potrawy świąteczne” width=
 



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *