Latest posts by Magda (see all)
- Kasza gryczana z zielonymi warzywami (wychodzenie z postu Dąbrowskiej) - Marzec 20, 2020
- Gulasz warzywny z soczewicą (wychodzenie z postu Dąbrowskiej) - Marzec 9, 2020
- Kalafior z dynią i cukinią w sosie pomidorowym (post Dąbrowskiej) - Luty 25, 2020
Dla zabieganych mamy propozycję szybkiej zupy grzybowej, która nie tylko pasuje na Wigilię ale i w codziennym jadłospisie :)
Składniki na zupę grzybową:
– 300 g borowików mrożonych
– 750 ml wody
– 1 cebula
– sól, pieprz
– 1 łyżka masła
– 125 g makaronu łazanki bezglutenowego
Składniki na 4 porcje.
W większym garnku rozpuszczamy masło i podsmażamy na nim cebulkę pokrojoną w drobną kostkę. Dodajemy rozmrożone grzyby pocięte na kawałki i dusimy ok. 15 minut. Grzyby zalewamy wodą, doprawiamy i gotujemy aż grzyby będą miękkie. Dzięki podsmażonej cebulce i grzybom zupa zyskuje dodatkowy smak i aromat :)
Osobno w osolonej wodzie gotujemy makaron.
Na talerz nakładamy makaron i zalewamy gorącą zupą.
Smacznego :)