Wiosenny makaron z warzywami

Magda

Dzisiaj mamy dla Was kolejną propozycję na makaron. Tym razem jest to makaron farfalle z warzywami w sosie śmietanowym. Serdecznie zapraszamy :)

Składniki:
– 130 g makaronu kokardki
– 1 cukinia
– 1/2 brokuła
– 1 marchewka
– 1 łyżka masła
– 30 g parmezanu
– 200 g śmietanki 18%
– przyprawy: sól, pieprz kolorowy, gałka muszkatołowa

Składniki są na 2 porcje.

Najpierw przygotowujemy sobie warzywa marchewkę, cukinię i brokuła – oczywiście myjemy i obieramy. Marchewkę kroimy w kostkę, brokuła dzielimy na małe różyczki a cukinię kroimy w półksiężyce. Gotowe warzywa przekładamy do parowaru i gotujemy ok. 20 min (dla cukini zmniejszyłabym czas do 10 min bo troszkę za długi to czas dla niej). Warzywa lekko solimy dla smaku. Jak ktoś nie dysponuje parowarem może po prostu ugotować.

W między czasie gotujemy makaron w osolonej wodzie.

W rondelku rozpuszczamy masło i wrzucamy na chwilkę podgotowane warzywa. Potem wlewamy śmietankę i starty parmezan. Na końcu przyprawiamy sos i wrzucamy ugotowany makaron, mieszamy i jemy :)

Smacznego :)

MAG_4869x

MAG_4874x

Fusion  w kolorach #omnomnom

 

Jeżli masz ochotę na zestaw pysznych bezglutenowych świątecznych


E-book: Bezglutenowe potrawy świąteczne” width=
 



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *