Wiosenna zupa ze szparagami

Magda

Sezon szparagowy w pełni więc warto korzystać z tych pysznych warzyw. Tym razem proponujemy Wam smaczną i szybką w przygotowaniu wiosenną zupę ze szparagami :)

 

Wiosenna zupa ze szparagami - Kuchenne Wariacje

 

Składniki na zupę:

– 1 cebula
– 1 średni por
– 2 łodygi selera naciowego z liśćmi
– 1 marchewka
– 1 średnia cukinia
– 250 g zielonych szparagów
– 240 g białej fasolki
– 100 g makaronu penne bezglutenowego
– 1 duża łyżka masła
– natka pietruszki
– 1,5 l wody
– 2 liście laurowe
– sól
– pieprz
– mielony kminek

Składniki na 4 porcje.

Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy na maśle. Pora kroimy w krążki i dodajemy do cebuli. Po jakiejś chwili dodajemy drobno pokrojonego selera naciowego oraz marchewkę w ćwiartki. Dolewamy wodę, przyprawiamy i gotujemy aż warzywa będą miękkie. Dorzucamy cukinię pokrojoną w ćwiartki oraz fasolkę odsączoną z puszki. Na koniec gotowania dodajemy makaron, pokrojone na kawałki szparagi oraz posiekaną natkę pietruszki i gotujemy jeszcze ok. 10 minut aż makaron będzie miękki.

Smacznego :)

 

Wiosenna zupa ze szparagami - Kuchenne Wariacje

Zapisz

Jeżli masz ochotę na zestaw pysznych bezglutenowych świątecznych


E-book: Bezglutenowe potrawy świąteczne” width=
 



4 thoughts on “Wiosenna zupa ze szparagami”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *