Magda
Wytrawna część Kuchennych Wariacji ;) Specjalistka od dań makaronowych :) Kiedy nie bloguje to tańcuje podobnie jak jej słodka połówka w rytmach salsy czy bachaty :)
Latest posts by Magda (see all)
- Sałatka meksykańska - Luty 14, 2019
- Zupa soczewicowa z ziemniakami, marchewką i szpinakiem - Luty 8, 2019
- Sałatka z tuńczykiem, ryżem i kukurydzą - Luty 1, 2019
Jeżeli szykuje Wam się jakaś imprezka lub po prostu macie ochotę na dobrą sałatkę to polecamy Wam naszą sałatkę z tuńczykiem, ryżem i kukurydzą. Ta sałatka jest jedną z naszych ulubionych i często ją robimy :)
Składniki na sałatkę:
– 1 woreczek ryżu 100 g
– 1 puszka kukurydzy 285 g
– 1 puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym 130 g
– 1 pęczek szczypiorku
– majonez
– pieprz
– sól
Składniki na 4 porcje.
Ryż gotujemy w osolonej wodzie i pozostawiamy do wystudzenia. Ryż powinien być ugotowany na sypko żeby nie rozwalił się w sałatce.
Do ryżu dodajemy odsączonego tuńczyka i kukurydzę i mieszamy. Dodajemy majonez według uznania (u nas 3 łyżki), przyprawiamy solą i pieprzem, dodajemy pokrojony szczypiorek, mieszamy i sałatka gotowa.
Smacznego :)