Sałatka z tuńczykiem, ryżem i kukurydzą

Magda

Magda

Wytrawna część Kuchennych Wariacji ;) Specjalistka od dań makaronowych :) Kiedy nie bloguje to tańcuje podobnie jak jej słodka połówka w rytmach salsy czy bachaty :)
Magda

Jeżeli szykuje Wam się jakaś imprezka lub po prostu macie ochotę na dobrą sałatkę to polecamy Wam naszą sałatkę z tuńczykiem, ryżem i kukurydzą. Ta sałatka jest jedną z naszych ulubionych i często ją robimy :)

Sałatka z tuńczykiem, ryżem i kukurydzą - Kuchenne Wariacje, Sezonowo Bezglutenowo

 

Składniki na sałatkę:

– 1 woreczek ryżu 100 g
– 1 puszka kukurydzy 285 g
– 1 puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym 130 g
– 1 pęczek szczypiorku
– majonez
– pieprz
– sól

Składniki na 4 porcje.

Ryż gotujemy w osolonej wodzie i pozostawiamy do wystudzenia. Ryż powinien być ugotowany na sypko żeby nie rozwalił się w sałatce.

Do ryżu dodajemy odsączonego tuńczyka i kukurydzę i mieszamy. Dodajemy majonez według uznania (u nas 3 łyżki), przyprawiamy solą i pieprzem, dodajemy pokrojony szczypiorek, mieszamy i sałatka gotowa.

Smacznego :)

 

Jeżli masz ochotę na 100 pysznych bezglutenowych przepisów na 4 pory roku nie publikowanych na Kuchennych Wariacjach to zrób sobie prezent i kup nasza ksiażkę :) Więcej szczegółów o niej możesz znaleźć na stronie www.Sezonowo bezglutenowo.pl :)

Jeżeli jesteście zainteresowani zakupem "Sezonowo Bezglutenowo" to możecie ją sobie sprawić za pośrednictwem księgarni online:

  1. Świat książki
  2. Empik
  3. Tania książka
lub stacjonarnie np. w Empiku :)

 



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *