Latest posts by Magda (see all)
- Zupa rydzowa - listopad 21, 2023
- Kasza gryczana z zielonymi warzywami (wychodzenie z postu Dąbrowskiej) - marzec 20, 2020
- Gulasz warzywny z soczewicą (wychodzenie z postu Dąbrowskiej) - marzec 9, 2020
Dzisiaj polecamy Wam przepis na mega szybką i smaczną sałatkę z kapusty pekińskiej z ananasem i kukurydzą, a co ważne nie trzeba do niej dużo składników :) Sałatka idealnie nadaje się nie tylko do kanapek ale również do dań obiadowych :)
Składniki na sałatkę:
– 400 g kapusty pekińskiej
– 200 g kukurydzy
– 200 g ananasa
– 4 łyżki jogurtu greckiego
– sól
– pieprz
Składniki na 2-3 porcje.
Kapustę pekińską drobno kroimy (po wykrojeniu głąbów i grubych liści zostaje ok. 210 g kapusty). Do kapusty dodajemy odsączoną kukurydzę oraz ananasa pokrojonego w kawałki. Na koniec dodajemy jogurt, przyprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy :)
Smacznego :)
przydatny jesli mogę przepis?
Przepis jest powyżej :)
Sałatka z kapusty pekińskiej to bardziej propozycja obiadowa. U nas zastosowanie znalazła razem z pieczoną rybą i gotowanymi ziemniakami. Przepis na sałatkę jest genialnie prosty, a dodanie jej do ryby spowodowało, że ze zwykłego obiadu zrobił się mega wykwintny!
Ps. Jedna rada, najlepiej spożywać ją bezpośrednio po przyrządzeniu.
Dzięki Magda za przepis
Dzięki Ewelina :) My też najczęściej jemy ją do obiadu albo samą :)