Sałatka z kapusty pekińskiej z ananasem i kukurydzą

Magda

Dzisiaj polecamy Wam przepis na mega szybką i smaczną sałatkę z kapusty pekińskiej z ananasem i kukurydzą, a co ważne nie trzeba do niej dużo składników :) Sałatka idealnie nadaje się nie tylko do kanapek ale również do dań obiadowych :)

Sałatka z kapusty pekińskiej z ananasem i kukurydzą - Kuchenne Wariacje, Sezonowo Bezglutenowo

Składniki na sałatkę:

– 400 g kapusty pekińskiej
– 200 g kukurydzy
– 200 g ananasa
– 4 łyżki jogurtu greckiego
– sól
– pieprz

Składniki na 2-3 porcje.

Kapustę pekińską drobno kroimy (po wykrojeniu głąbów i grubych liści zostaje ok. 210 g kapusty). Do kapusty dodajemy odsączoną kukurydzę oraz ananasa pokrojonego w kawałki. Na koniec dodajemy jogurt, przyprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy :)

Smacznego :)

Sałatka z kapusty pekińskiej z ananasem i kukurydzą - Kuchenne Wariacje, Sezonowo Bezglutenowo

Print Friendly, PDF & Email
Jeżli masz ochotę na 100 pysznych bezglutenowych przepisów na 4 pory roku nie publikowanych na Kuchennych Wariacjach to zrób sobie prezent i kup nasza ksiażkę :)

Jeżeli jesteście zainteresowani zakupem "Sezonowo Bezglutenowo" to możecie ją sobie sprawić za pośrednictwem księgarni online:

  1. Świat książki
  2. Empik
  3. Tania książka
lub stacjonarnie np. w Empiku :)

 



4 thoughts on “Sałatka z kapusty pekińskiej z ananasem i kukurydzą”

  1. Sałatka z kapusty pekińskiej to bardziej propozycja obiadowa. U nas zastosowanie znalazła razem z pieczoną rybą i gotowanymi ziemniakami. Przepis na sałatkę jest genialnie prosty, a dodanie jej do ryby spowodowało, że ze zwykłego obiadu zrobił się mega wykwintny!
    Ps. Jedna rada, najlepiej spożywać ją bezpośrednio po przyrządzeniu.
    Dzięki Magda za przepis

Skomentuj Ewelina Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *