Sałatka z kapusty pekińskiej z ananasem i kukurydzą

Magda

Dzisiaj polecamy Wam przepis na mega szybką i smaczną sałatkę z kapusty pekińskiej z ananasem i kukurydzą, a co ważne nie trzeba do niej dużo składników :) Sałatka idealnie nadaje się nie tylko do kanapek ale również do dań obiadowych :)

Sałatka z kapusty pekińskiej z ananasem i kukurydzą - Kuchenne Wariacje, Sezonowo Bezglutenowo

Składniki na sałatkę:

– 400 g kapusty pekińskiej
– 200 g kukurydzy
– 200 g ananasa
– 4 łyżki jogurtu greckiego
– sól
– pieprz

Składniki na 2-3 porcje.

Kapustę pekińską drobno kroimy (po wykrojeniu głąbów i grubych liści zostaje ok. 210 g kapusty). Do kapusty dodajemy odsączoną kukurydzę oraz ananasa pokrojonego w kawałki. Na koniec dodajemy jogurt, przyprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy :)

Smacznego :)

Sałatka z kapusty pekińskiej z ananasem i kukurydzą - Kuchenne Wariacje, Sezonowo Bezglutenowo

Jeżli masz ochotę na zestaw pysznych bezglutenowych świątecznych


E-book: Bezglutenowe potrawy świąteczne” width=
 



4 thoughts on “Sałatka z kapusty pekińskiej z ananasem i kukurydzą”

  1. Sałatka z kapusty pekińskiej to bardziej propozycja obiadowa. U nas zastosowanie znalazła razem z pieczoną rybą i gotowanymi ziemniakami. Przepis na sałatkę jest genialnie prosty, a dodanie jej do ryby spowodowało, że ze zwykłego obiadu zrobił się mega wykwintny!
    Ps. Jedna rada, najlepiej spożywać ją bezpośrednio po przyrządzeniu.
    Dzięki Magda za przepis

    1. Dzięki Ewelina :) My też najczęściej jemy ją do obiadu albo samą :)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *