Sałatka makaronowa z tuńczykiem, ogórkiem i kukurydzą

Magda

Dzisiaj polecamy smaczną i szybką w przygotowaniu sałatkę makaronową z tuńczykiem, ogórkiem i kukurydzą. Przepis pochodzi z książki “Po prostu po włosku” :)

Sałatka makaronowa z tuńczykiem, ogórkiem i kukurydzą

Składniki na sałatkę makaronową:

– 450 g makaronu penne (u nas bezglutenowy kukurydziany)
– 185 g tuńczyka w oleju
– 200 g odsączonej kukurydzy
– 1 mała czerwona cebula
– 1 mały ogórek
– 6 łyżek majonezu
– sól
– pieprz

Składniki na 8-10 porcji.

Najpierw gotujemy makaron w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu przelewamy go zimną przegotowaną wodą i studzimy.

W między czasie cebulę obieramy i drobno siekamy. Ogórka myjemy i razem ze skórką kroimy w kostkę. Kukurydzę odsączamy. Do miski wrzucamy wszystko, przyprawiamy, dodajemy majonez i mieszamy. Dodajemy makaron i mieszamy. Na koniec dodajemy odsączonego tuńczyka i delikatnie mieszamy.

Smacznego :)

Sałatka makaronowa z tuńczykiem, ogórkiem i kukurydzą

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Jeżli masz ochotę na zestaw pysznych bezglutenowych świątecznych


E-book: Bezglutenowe potrawy świąteczne” width=
 



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *