Zapraszamy na cukiniowe roladki z serkiem i szpinakiem :)
Składniki:
– 1 cebula
– 1 ząbek czosnku
– 1 cukinia
– 125 g szpinaku
– 1 łyżka masła
– 1 serek Almette ze szczypiorkiem i cebulą
– szczypiorek do dekoracji
– sól, pieprz
W rondelku rozpuszczamy masło i dodajemy posiekany czosnek i pokrojoną cebulkę w piórka. Potem dodajemy szpinak, przyprawiamy i dusimy do miękkości. Gdy szpinak mamy gotowy studzimy go a następnie łączymy z serkiem.
Na rozgrzaną patelnię wrzucamy plastry cukinii, lekko solimy i podsmażamy z obu stron i pozostawiamy do wystygnięcia.
Na każdy plaster cukinii dajemy gotowy serek ze szpinakiem i zawijamy roladki a następnie przewiązujemy je szczypiorkiem.
Smacznego :)
Wyglada super-rewelacyjnie. Można pomyslec nad roznymi wersjami farszu.
Dzięki :)
Pewnie, że można – nawet wskazane jest żeby coś kombinować ze smakami ;)