Roladki cukiniowe z serkiem i szpinakiem

Magda

Zapraszamy na cukiniowe roladki z serkiem i szpinakiem :)

Składniki:

– 1 cebula
– 1 ząbek czosnku
– 1 cukinia
– 125 g szpinaku
– 1 łyżka masła
– 1 serek Almette ze szczypiorkiem i cebulą
– szczypiorek do dekoracji
– sól, pieprz

W rondelku rozpuszczamy masło i dodajemy posiekany czosnek i pokrojoną cebulkę w piórka. Potem dodajemy szpinak, przyprawiamy i dusimy do miękkości. Gdy szpinak mamy gotowy studzimy go a następnie łączymy z serkiem.

Na rozgrzaną patelnię wrzucamy plastry cukinii, lekko solimy i podsmażamy z obu stron i pozostawiamy do wystygnięcia.

Na każdy plaster cukinii dajemy gotowy serek ze szpinakiem i zawijamy roladki a następnie przewiązujemy je szczypiorkiem.

Smacznego :)

DSC_8740x900

DSC_8732x900

 

Print Friendly, PDF & Email
Jeżli masz ochotę na 100 pysznych bezglutenowych przepisów na 4 pory roku nie publikowanych na Kuchennych Wariacjach to zrób sobie prezent i kup nasza ksiażkę :)

Jeżeli jesteście zainteresowani zakupem "Sezonowo Bezglutenowo" to możecie ją sobie sprawić za pośrednictwem księgarni online:

  1. Świat książki
  2. Empik
  3. Tania książka
lub stacjonarnie np. w Empiku :)

 



2 thoughts on “Roladki cukiniowe z serkiem i szpinakiem”

Skomentuj Cookartka Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *