Risotto z fasolką szparagową i zielonym groszkiem

Magda

Dziś zapraszamy na łatwą do zrobienia naszą wariację risotta :) Będzie to pyszne i kremowe risotto z fasolką szparagową i zielonym groszkiem :)

Risotto z fasolką szparagową i zielonym groszkiem - Kuchenne Wariacje, Sezonowo Bezglutenowo

Składniki na risotto:

– 150 g ryżu risotto
– 200 g żółtej fasolki szparagowej
– 150 g zielonego groszku
– 1 por
– 2 łyżki masła
– 1-2 szklanek wody
– 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki
– sól morska
– pieprz kolorowy

Składniki dla 2 osób.

W rondelku rozpuszczamy 1 łyżkę masła i podsmażamy chwilkę pora pokrojonego w krążki. Dodajemy przepłukany ryż i wlewamy trochę wody. Doprawiamy, dorzucamy posiekaną natkę pietruszki, pokrojoną fasolkę szparagową i co jakiś czas mieszamy i dolewamy wodę żeby nam się nie przypaliło. Jak ryż i fasolka będą miękkie to dodajemy groszek (jeżeli używamy świeży groszek to wrzucamy go równocześnie z fasolką) oraz resztę masła.  Mieszamy i podajemy :)

Smacznego :)

Risotto z fasolką szparagową i zielonym groszkiem - Kuchenne Wariacje, Sezonowo Bezglutenowo

Jeżli masz ochotę na zestaw pysznych bezglutenowych świątecznych


E-book: Bezglutenowe potrawy świąteczne” width=
 



One thought on “Risotto z fasolką szparagową i zielonym groszkiem”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *