Dziś zapraszamy na łatwą do zrobienia naszą wariację risotta :) Będzie to pyszne i kremowe risotto z fasolką szparagową i zielonym groszkiem :)
Składniki na risotto:
– 150 g ryżu risotto
– 200 g żółtej fasolki szparagowej
– 150 g zielonego groszku
– 1 por
– 2 łyżki masła
– 1-2 szklanek wody
– 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki
– sól morska
– pieprz kolorowy
Składniki dla 2 osób.
W rondelku rozpuszczamy 1 łyżkę masła i podsmażamy chwilkę pora pokrojonego w krążki. Dodajemy przepłukany ryż i wlewamy trochę wody. Doprawiamy, dorzucamy posiekaną natkę pietruszki, pokrojoną fasolkę szparagową i co jakiś czas mieszamy i dolewamy wodę żeby nam się nie przypaliło. Jak ryż i fasolka będą miękkie to dodajemy groszek (jeżeli używamy świeży groszek to wrzucamy go równocześnie z fasolką) oraz resztę masła. Mieszamy i podajemy :)
Smacznego :)
mega super sprawa :)