- Zupa rydzowa - listopad 21, 2023
- Kasza gryczana z zielonymi warzywami (wychodzenie z postu Dąbrowskiej) - marzec 20, 2023
- Gulasz warzywny z soczewicą (wychodzenie z postu Dąbrowskiej) - marzec 9, 2023
Dzisiaj mamy dla Was pyszne i szybkie w przygotowaniu polędwiczki z kurczaka z zielonymi szparagami i zielonym groszkiem z makaronem bezglutenowym :)
Składniki na makaron z polędwiczkami:
– 100 g makaronu bezglutenowego tortiglioni
– 200 g polędwiczek z kurczaka
– 250 g zielonych szparagów
– 100 g zielonego groszku
– 2 łodygi selera naciowego
– 1 cebula
– 1 łyżka masła
– 70 g śmietanki 30%
– sól
– pieprz
– kminek
Składniki dla 2 osób
Masło rozpuszczamy w rondelku i podsmażamy na nim cebulę pokrojoną w piórka. Selera naciowego kroimy na drobne kawałki i dodajemy do cebuli. Polędwiczki z kurczaka kroimy na grubsze paski, wrzucamy do rondelka i podsmażamy. Przyprawiamy. Następnie dodajemy groszek, śmietankę. Szparagi myjemy i odrywamy zdrewniałe końcówki, resztę kroimy na kawałki i dorzucamy do kurczaka. Główki wrzucamy na końcu jak już wszystko mamy gotowe ponieważ smażą się najkrócej.
W między czasie gotujemy makaron w osolonej wodzie. Makaron odcedzamy i dodajemy do kurczaka i warzyw, mieszamy i podajemy.
Smacznego :)
To danie prezentuje się tak apetycznie, że nic tylko zajadać :)
Aga polecamy zrobić :)
pokochałam szparagi, więc wypróbuję przepis :D
Polecamy – u nas ostatnio często robimy :)
świetne danie
idealne żeby przygotować na obiad czy kolację ;)
Sprawdzony przepis! Polecam!
Dziękujemy :)