Jeżeli nie macie pomysłu na obiad to polecamy Wam nasze pyszne i szybkie w przygotowaniu polędwiczki wieprzowe z batatami i zieloną fasolką szparagową :)
Składniki na polędwiczkę:
– 300 g polędwiczki wieprzowej
– 300 g batatów
– 150 g zielonej fasolki szparagowej
– 1 por
– 1 łyżka masła
– 1/3 łyżeczki mielonego imbiru
– sól
– pieprz
Składniki na 2 porcje.
W rondelku rozpuszczamy masło i podsmażamy polędwiczkę wieprzową pokrojoną w centymetrowe plasterki. Pora kroimy w krążki i dodajemy do mięsa. Po 5 minutach dodajemy bataty obrane i pokrojone w kostkę. Na koniec dodajemy fasolkę pokrojoną na kawałki, przyprawiamy i wszystko dusimy do miękkości.
Smacznego :)
Wow! Wygląda skromnie, ale bardzo dobrze.
Coś nie mogę się przekonać do batatów, za słodkie są dla mnie.
Wygląda super :) I jest mega proste, na pewno spróbuję :D
Ostatnio robiłem te polędwiczki ale wyszły mi trochę suche :( czy wiesz może co powinienem zrobić żeby tak nie było ?
Może za duży ogień był? :( Jak za szybko się rumienią można dolać trochę wody i powoli dusić.