Polędwiczka wieprzowa z batatami i zieloną fasolką szparagową

Magda

Jeżeli nie macie pomysłu na obiad to polecamy Wam nasze pyszne i szybkie w przygotowaniu polędwiczki wieprzowe z batatami i zieloną fasolką szparagową :)

Polędwiczka wieprzowa z batatami i zieloną fasolką szparagową - Kuchenne Wariacje, Sezonowo Bezglutenowo

 

Składniki na polędwiczkę:

– 300 g polędwiczki wieprzowej
– 300 g batatów
– 150 g zielonej fasolki szparagowej
– 1 por
– 1 łyżka masła
– 1/3 łyżeczki mielonego imbiru
– sól
– pieprz

Składniki na 2 porcje.

W rondelku rozpuszczamy masło i podsmażamy polędwiczkę wieprzową pokrojoną w centymetrowe plasterki. Pora kroimy w krążki i dodajemy do mięsa. Po 5 minutach dodajemy bataty obrane i pokrojone w kostkę. Na koniec dodajemy fasolkę pokrojoną na kawałki, przyprawiamy i wszystko dusimy do miękkości.

Smacznego :)

Polędwiczka wieprzowa z batatami i zieloną fasolką szparagową - Kuchenne Wariacje, Sezonowo Bezglutenowo

Jeżli masz ochotę na zestaw pysznych bezglutenowych świątecznych


E-book: Bezglutenowe potrawy świąteczne” width=
 



5 thoughts on “Polędwiczka wieprzowa z batatami i zieloną fasolką szparagową”

  1. Coś nie mogę się przekonać do batatów, za słodkie są dla mnie.

  2. Ostatnio robiłem te polędwiczki ale wyszły mi trochę suche :( czy wiesz może co powinienem zrobić żeby tak nie było ?

    1. Może za duży ogień był? :( Jak za szybko się rumienią można dolać trochę wody i powoli dusić.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *