Kurczak z kaszą jaglaną, szpinakiem i czerwoną fasolką

Magda

Nie macie pomysłu na obiad? Zachęcamy do zrobienia tego szybkiego dania – kurczaka z kaszą jaglaną, szpinakiem i czerwoną fasolką. Nam bardzo posmakowało :)

Kurczak z kaszą jaglaną, szpinakiem i czerwoną fasolką - Kuchenne Wariacje

Składniki na kurczaka z kaszą:

– 250 g fileta z kurczaka
– 60 g kaszy jaglanej
– 50 g świeżego szpinaku
– 150 g czerwonej fasolki
– 1 cebula
– 1 łyżka masła
– 1 szklanka wody
– 1/2 łyżeczki przyprawy curry
– sól
– pieprz

Składniki na 2 porcje.

W rondelku rozpuszczamy masło i podsmażamy cebule pokrojoną w piórka. Gdy cebula się zeszkli dodajemy kurczaka pokrojonego w kostkę. Po obsmażeniu kurczaka z każdej strony dodajemy kaszę jaglaną którą wcześniej płuczemy w zimnej wodzie. Dodajemy przyprawy oraz wodę. W razie konieczności trzeba dodać więcej wody. Kiedy kurczak jest już gotowy a kasza miękka dodajemy posiekany szpinak oraz odsączoną  i opłukaną czerwoną fasolkę. Dusimy ok 5 minut i danie gotowe.

Smacznego :)

Kurczak z kaszą jaglaną, szpinakiem i czerwoną fasolką - Kuchenne Wariacje

Zapisz

Zapisz

Print Friendly, PDF & Email
Jeżli masz ochotę na 100 pysznych bezglutenowych przepisów na 4 pory roku nie publikowanych na Kuchennych Wariacjach to zrób sobie prezent i kup nasza ksiażkę :)

Jeżeli jesteście zainteresowani zakupem "Sezonowo Bezglutenowo" to możecie ją sobie sprawić za pośrednictwem księgarni online:

  1. Świat książki
  2. Empik
  3. Tania książka
lub stacjonarnie np. w Empiku :)

 



4 thoughts on “Kurczak z kaszą jaglaną, szpinakiem i czerwoną fasolką”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *