Kurczak po chińsku z ryżem

Magda

Jeżeli lubicie ryż i kurczaka to zapraszam w podróż do Chin na potrawkę z kurczaka. Szybkie i proste danie do zrobienia przez każdego.

Składniki:
– 1 woreczek ryżu
– 2 piersi z kurczaka
– 1 cebula
– 1/2  opakowania warzyw mrożonych (włoszczyzna lub chińszczyzna)
– 1 łyżka oliwy
– przyprawy

Najpierw rozgrzewamy oliwę i wrzucamy pokrojoną w piórka cebulę i chwilę dusimy. Potem wrzucamy pokrojone w paski piersi kurczaka a na końcu mrożone warzywka.

Całość doprawiamy do smaku solą, pieprzem, curry i przyprawą do kurczaka. Jeżeli ktoś lubi można też użyć gotowy fix do dań po chińsku. W między czasie gotujemy ryż. Ja używam ryż Basmati bo jest smaczny i szybko się gotuje.

Na talerzu układamy ryż i dajemy go na boli a na środku dodajemy potrawkę i gotowe. Pyszne i szybkie danie – polecam :)

Smacznego :)

Jeżli masz ochotę na zestaw pysznych bezglutenowych świątecznych


E-book: Bezglutenowe potrawy świąteczne” width=
 



4 thoughts on “Kurczak po chińsku z ryżem”

  1. Ej osobiście zrobiłem tak jak ty masz w przepisie, ale zamiast dać wszystko i przyprawić najpierw bym mięso przyprawił a dopiero dał warzywa. Ale jak kto woli . ;)

    1. Nie sprecyzowałam w przepisie że najpierw mięso przyprawiam a potem dorzucam warzywa, a tak robię zawsze co widać nawet na zdjęciu kurczaka. Dzięki za uwagę :)

  2. Przetestowane. Smaczne, szybkie i proste :) Tego szukałem. Dzięki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *