Kotlety mielone

Magda

Dziś mamy dla Was coś w sam raz na niedzielny obiad czyli kotlety mielone :) Soczyste, chrupiące i pachnące, których żaden mięsożerca nie odmówi :)

Kotlety mielone

Składniki na kotlety mielone:

– 450 g mięsa mielonego wieprzowego
– 1 cebula
– 1 jajko
– pół bułki kajzerki
– 1/2 szklanki mleka
– sól, pieprz
– bułka tarta do obtoczenia
– olej do smażenia.

Składniki na 5 sztuk większych kotletów.

Kotlety mielone

Najpierw bułkę zalewamy mlekiem, czekamy jak dobrze namoknie i następnie odsączamy z nadmiaru mleka. Bułkę wrzucamy do miski razem z mięsem i mieszamy. Dodajemy jajko, sól, pieprz oraz drobno posiekaną cebulę. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Formujemy kotlety i obtaczamy je w bułce tartej, a następnie smażymy na oleju na rumiany kolor.

Kotlety mielone możemy podać z gotowanymi ziemniakami i domowymi buraczkami:)

Smacznego :)

Kotlety mielone

Jeżli masz ochotę na zestaw pysznych bezglutenowych świątecznych


E-book: Bezglutenowe potrawy świąteczne” width=
 



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *