Klopsiki w pomidorach z brukselką i batatami

Magda

Jeżeli znudziły się Wam tradycyjne klopsiki w sosie pomidorowym to mamy dla Was nowy przepis. Na pewno posmakują Wam w nowej odsłonie klopsiki w pomidorach z brukselką i batatami :)

Klopsiki w pomidorach z brukselką i batatami - Kuchenne Wariacje, Sezonowo Bezglutenowo

Składniki na klopsiki:

– 250 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej
– 1 jajko
– 1/2 łyżeczki przyprawy garam masala
– sól

Składniki dodatkowe:

– 200 g brukselki
– 250 g batatów
– 1 puszka pomidorów krojonych 400g
– 2 łyżki oleju rzepakowego z czosnkiem
– 1/2 łyżeczki miodu
– 1/2 łyżeczki garam masala

Składniki na 2 porcje.

Do miski wrzucamy mięso, dodajemy jajko oraz przyprawy  i mieszamy na gładką masę.  Z masy formujemy małe kulki wielkości brukselki.

Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy klopsiki z każdej strony. Dodajemy pomidory oraz brukselkę (obieramy z zewnętrznych liści), przyprawiamy i dusimy. Bataty obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy do reszty. Wszystko dusimy do miękkości.

Smacznego :)

Klopsiki w pomidorach z brukselką i batatami - Kuchenne Wariacje, Sezonowo Bezglutenowo

#OlejKonwenanse  #OlejWielkopolski

www.olejkonwenanse.pl

#OLEJKONWENANSE z Olejem Wielkopolskim

Print Friendly, PDF & Email
Jeżli masz ochotę na 100 pysznych bezglutenowych przepisów na 4 pory roku nie publikowanych na Kuchennych Wariacjach to zrób sobie prezent i kup nasza ksiażkę :)

Jeżeli jesteście zainteresowani zakupem "Sezonowo Bezglutenowo" to możecie ją sobie sprawić za pośrednictwem księgarni online:

  1. Świat książki
  2. Empik
  3. Tania książka
lub stacjonarnie np. w Empiku :)

 



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *