- Zupa rydzowa - listopad 21, 2023
- Kasza gryczana z zielonymi warzywami (wychodzenie z postu Dąbrowskiej) - marzec 20, 2023
- Gulasz warzywny z soczewicą (wychodzenie z postu Dąbrowskiej) - marzec 9, 2023
Jeżeli nie macie pomysłu na obiad a lubicie fasolkę szparagową na którą rozpoczął się sezon to polecamy Wam kaszę gryczaną z kurczakiem, fasolką szparagową oraz szpinakiem :)
Składniki na kaszę gryczaną z kurczakiem:
– 100 g kaszy gryczanej
– 1 filet z kurczaka
– 250 g żółtej fasolki szparagowej
– 50 g świeżego szpinaku
– 1 mały por
– 1 duża łyżka masła
– 1/2 łyżeczki imbiru
– mielony kminek
– sól
– pieprz
– woda
Składniki na 2 osoby.
W rondelku rozpuszczamy masło i podsmażamy pora pokrojonego w krążki. Kurczaka kroimy w paski, dodajemy do pora i podsmażamy. Fasolkę szparagową myjemy, obcinamy końcówki, kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy do kurczaka. Kaszę płuczemy i dodajemy do reszty. Całość przyprawiamy i dodajemy trochę wody. Gdy wszystkie składniki będziemy mieć już miękkie dodajemy posiekany szpinak i po 5 minutach mamy danie gotowe :)
Smacznego :)
Świetny pomysł na kaszę :-) Ps: macie już fasolkę?
Dzięki :) U nas na targach i w marketach pełno już fasolki :)
świetnie to razem smakuje
oj tak – polecamy :)