Kasza gryczana z boczkiem, pieczarkami i fasolką szparagową

Magda

Jeżeli zastanawiacie się co dobrego można zrobić na obiad to polecamy Wam pyszną kaszę gryczaną z boczkiem, pieczarkami i fasolką szparagową :)

Dzięki mrożonym warzywom możemy się cieszyć ich smakiem i kolorami przez cały rok, a do tego dania z nimi przygotowujemy znacznie szybciej :)

Kasza gryczana z boczkiem, pieczarkami i fasolką szparagową - Kuchenne Wariacje, Sezonowo Bezglutenowo

Składniki na kaszę:

– 200 g wędzonego boczku
– 200 g brunatnych pieczarek
– 150 g mrożonej zielonej fasolki szparagowej Hortex
– 100 g kaszy gryczanej
– 1 cebula
– 1 łyżka masła
– woda
– kilka gałązek natki pietruszki
– sól
– pieprz

Składniki na 2 porcje.

W rondelku rozpuszczamy masło i podsmażamy cebulkę pokrojoną w piórka. Jak cebula lekko się zrumieni dodajemy boczek pokrojony w kostkę. Po 5 minutach dodajemy pieczarki pokrojone w większe kawałki. Całość przyprawiamy solą i pieprzem. Kaszę gryczaną przepłukujemy wodą i wrzucamy do pieczarek. W razie potrzeby dolewamy trochę wody, aby kasza się nie przypaliła. Jak kasza jest już miękka dodajemy fasolkę szparagową i posiekaną natkę pietruszki.

Smacznego :)

Kasza gryczana z boczkiem, pieczarkami i fasolką szparagową - Kuchenne Wariacje, Sezonowo Bezglutenowo


Wiosenny konkurs od Matki Natury

Jeżli masz ochotę na zestaw pysznych bezglutenowych świątecznych


E-book: Bezglutenowe potrawy świąteczne” width=
 



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *