Jajka faszerowane szynką i żółtym serem

Magda

Jeżeli nie macie pomysłu co podać jeszcze na świąteczny stół lub na śniadanie to polecamy Wam nasze pyszne jajka faszerowane szynką i żółtym serem :) Na pewno wszystkim posmakują :)

Jajka faszerowane szynką i żółtym serem - Kuchenne Wariacje, Sezonowo Bezglutenowo

Składniki na faszerowane jajka:

– 5 jajek
– 70 g szynki konserwowej
– 30 g sera żółtego
– 2 łyżki majonezu
– 2 łyżeczki posiekanego koperku
– sól
– pieprz

Jajka gotujemy na twardo, a następnie studzimy i obieramy. Jajka kroimy na pół, delikatnie wyjmujemy żółtka i wrzucamy do miseczki. Żółtka rozgniatamy widelcem, przyprawiamy i mieszamy z majonezem. Dodajemy szynkę pokrojoną w kostkę, ser starty na tarce o grubych oczkach oraz większość koperku (troszkę zostawiamy do dekoracji) i mieszamy. Farszem wypełniamy białka jajka i posypujemy pozostałym koperkiem.

Smacznego :)

Jajka faszerowane szynką i żółtym serem - Kuchenne Wariacje, Sezonowo Bezglutenowe

Jeżli masz ochotę na zestaw pysznych bezglutenowych świątecznych


E-book: Bezglutenowe potrawy świąteczne” width=
 



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *