Indyk z kurkami i cukinią

Magda

Indyk jest smacznym i szybkim w przygotowaniu mięsem, dzięki czemu można przygotować szybki obiad. Do tego pyszne kurki z dodatkiem cukinii i mamy świetne danie. Zapraszamy na pysznego indyka z kurkami i cukinią :)

Indyk z kurkami i cukinią - Kuchenne Wariacje, Sezonowo Bezglutenowo

 

Składniki na indyka z kurkami:

– 350 g piersi z indyka
– 150 g kurek
– 1 cukinia (ok. 300g)
– 1 mały por
– 1 łyżka masła
– 50 g śmietanki 30%
– kilka gałązek świeżego tymianku
– sól
– pieprz

Składniki na 2 porcje.

W rondelku na maśle podsmażamy pora pokrojonego w krążki. Indyka kroimy w kostkę i podsmażamy z każdej strony. Cukinię kroimy na ćwiartki i dodajemy do indyka. Przyprawiamy. Kurki dokładnie myjemy w zimnej wodzie i dodajemy do reszty składników. Jak cukinia i kurki są już miękawe to dodajemy śmietankę i dusimy kilka minut aż warzywa zmiękną i zrobi się sosik. Danie podajemy z ulubionymi dodatkami jak kasza, makaron itp.

Smacznego :)

Indyk z kurkami i cukinią - Kuchenne Wariacje, Sezonowo Bezglutenowo

Jeżli masz ochotę na zestaw pysznych bezglutenowych świątecznych


E-book: Bezglutenowe potrawy świąteczne” width=
 



One thought on “Indyk z kurkami i cukinią”

  1. Długo szukałem jakiegoś fajnego przepisu z kurkami, całe życie znałem słynną jajecznice z kurkami. A teraz kolejny przepis do kolekcji ;)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *