Indyjski przysmak kokosowy

Magda

Poruszając się dalej po moim projekcie „Palcem po mapie” zapraszam do Indii na indyjski przysmak kokosowy.  Jest szybki w przygotowaniu i bardzo smaczny. Polecam zwłaszcza tym co uwielbiają kokosowe słodkości. Dodatkowo zaznaczę, że niniejszy przysmak również mogą pałaszować osoby na diecie bezglutenowej :)

Słodki bezglutenowy przysmak kokosowy

Składniki na indyjski przysmak kokosowy:

– 175 g mleka skondensowanego słodkiego
– 75 g masła
– 200 g wiórków kokosowych

Do rondelka wrzucamy masło i topimy na małym ogniu. Masło cały czas mieszamy żeby nam się nie przypaliło. Następnie wrzucamy wiórka kokosowe i dalej mieszamy. Na końcu dodajemy mleko skondensowane i wszystko jeszcze gotujemy ok. 10 minut. Potem pozostawimy do wystygnięcia.

Ja masą wyłożyłam prostokątną brytfankę i pozostawiłam na noc w lodówce.

Na drugi dzień pokroiłam masę w prostokąty i obtoczyłam w wiórkach kokosowych.

Smacznego :)

 

Jeżli masz ochotę na zestaw pysznych bezglutenowych świątecznych


E-book: Bezglutenowe potrawy świąteczne” width=
 



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *