Gulasz z udźca z indyka z soczewicą i warzywami

Magda

Dzisiaj mamy dla Was pyszny i delikatny gulasz z udźca z indyka z soczewicą i warzywami :) Łatwy i szybki w przygotowaniu gulasz na pewno wszystkim posmakuje :)

Gulasz z udźca z indyka z soczewicą i warzywami - Kuchenne Wariacje, Sezonowo Bezglutenowo

 

Składniki na gulasz:

– 400 g mięsa z uda z indyka
– 90 g zielonej soczewicy
– 1 żółta papryka
– 1 średnia marchewka
– 1 por
– 1 łyżka masła
– 1/3 łyżeczki mielonego imbiru
– sól
– pieprz
– woda

Składniki na 2 porcje.

W rondelku rozpuszczamy masło i podsmażamy chwilkę pora pokrojonego w krążki. Po chwili dodajemy mięso z indyka pokrojone w kostkę. Kiedy mięso się zrumieni dodajemy marchewkę pokrojoną w pół plasterki oraz przepłukaną soczewicę. Całość przyprawiamy. Podczas duszenia mięsa, soczewicy i warzyw dodajemy po troszku wody aby nam się gulasz nie przypalił. Kiedy indyk, soczewica i marchewka są miękkie dodajemy paprykę pokrojoną w paseczki i dusimy krótko aż papryka nam zmięknie.

Smacznego :)

 

Gulasz z udźca z indyka z soczewicą i warzywami - Kuchenne Wariacje, Sezonowo Bezglutenowo

Jeżli masz ochotę na zestaw pysznych bezglutenowych świątecznych


E-book: Bezglutenowe potrawy świąteczne” width=
 



5 thoughts on “Gulasz z udźca z indyka z soczewicą i warzywami”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *