- Zupa rydzowa - listopad 21, 2023
- Kasza gryczana z zielonymi warzywami (wychodzenie z postu Dąbrowskiej) - marzec 20, 2023
- Gulasz warzywny z soczewicą (wychodzenie z postu Dąbrowskiej) - marzec 9, 2023
Dzisiaj mamy dla Was pyszny i delikatny gulasz z udźca z indyka z soczewicą i warzywami :) Łatwy i szybki w przygotowaniu gulasz na pewno wszystkim posmakuje :)
Składniki na gulasz:
– 400 g mięsa z uda z indyka
– 90 g zielonej soczewicy
– 1 żółta papryka
– 1 średnia marchewka
– 1 por
– 1 łyżka masła
– 1/3 łyżeczki mielonego imbiru
– sól
– pieprz
– woda
Składniki na 2 porcje.
W rondelku rozpuszczamy masło i podsmażamy chwilkę pora pokrojonego w krążki. Po chwili dodajemy mięso z indyka pokrojone w kostkę. Kiedy mięso się zrumieni dodajemy marchewkę pokrojoną w pół plasterki oraz przepłukaną soczewicę. Całość przyprawiamy. Podczas duszenia mięsa, soczewicy i warzyw dodajemy po troszku wody aby nam się gulasz nie przypalił. Kiedy indyk, soczewica i marchewka są miękkie dodajemy paprykę pokrojoną w paseczki i dusimy krótko aż papryka nam zmięknie.
Smacznego :)
ciekawy pomysł :)
mega :))
no najlepsze
Jejku ale to musi być przepyszne! <3
Pyszne – polecamy :)