Gulasz z indyka z fasolką szparagową, papryką i szparagami

Magda

Na straganach jest teraz mnóstwo pysznych i świeżych warzyw, z których warto korzystać zatem zapraszamy Was na gulasz z indyka z fasolką szparagową, papryką i szparagami :)

Gulasz z indyka z fasolką szparagową, papryką i szparagami

Składniki na gulasz z indyka:

– 600 g fileta z indyka
– 200 g fasolki szparagowej żółtej
– 100 g zielonych szparagów
– 500 g pomidorów
– 1 papryka
– 1 cebula
– 2 ząbki czosnku
– 1 łyżka masła
– 1 łyżka oliwy
– 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
– 400 ml bulionu drobiowego
– sól morska
– pieprz kolorowy
– 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
– 1/2 łyżeczki curry
– 1/2 pęczka natki zielonej pietruszki

Składniki dla 4 osób.

Gulasz z indyka z fasolką szparagową, papryką i szparagami

W rondelku rozpuszczamy masło i dodajemy oliwę. Podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę wraz z posiekanym czosnkiem. Następnie dodajemy indyka pokrojonego w grubszą kostkę i obsmażamy. Pomidory obieramy ze skórki, kroimy  w kostkę i dodajemy do indyka. Sos przyprawiamy, dodajemy koncentrat pomidorowy i wlewamy bulion. W fasolce szparagowej odcinamy końcówki, kroimy na pół i dodajemy do sosu. Gdy fasolka będzie miękkawa dodajemy pokrojone szparagi oraz paprykę pociętą w paski. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki.

Gdy wszystkie warzywa mamy miękkie możemy zjeść z makaronem lub ryżem.

Smacznego :)

Gulasz z indyka z fasolką szparagową, papryką i szparagami

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Jeżli masz ochotę na zestaw pysznych bezglutenowych świątecznych


E-book: Bezglutenowe potrawy świąteczne” width=
 



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *