Fasolowe curry z młodą kapustą

Magda

Jeżeli lubicie dania na styl tajski to nasze danie Wam posmakuje :) Zapraszamy Was na pyszne i łatwe w przygotowaniu fasolowe curry z młodą kapustą :)

Fasolowe curry z młodą kapustą - Kuchenne Wariacje, Sezonowo Bezglutenowo

Składniki na fasolowe curry:

– 1 mała główka młodej kapusty (ok. 500g)
– 200 g żółtej fasolki szparagowej
– 200 g zielonej fasolki szparagowej
– 1 puszka czerwonej fasolki
– 1 pęczek drobnej cebulki dymki
– 250 g mleczka kokosowego
– 1 łyżka oleju kokosowego
– 2 łyżeczki żółtej pasty curry
– 1 łyżka bezglutenowego sosu sojowego
– 1/2 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego
– 1 szklanka wody

Składniki dla 2 osób.

W rondelku rozgrzewamy olej kokosowy i podsmażamy drobno pokrojoną cebulkę dymkę. Kapustę szatkujemy i wrzucamy do cebulki. Dodajemy pastę curry, kmin rzymski, sos sojowy, wodę i mieszamy. Fasolki szparagowe myjemy, odcinamy końcówki, kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy do kapusty. Gdy warzywa już trochę zmiękną dodajemy opłukaną czerwoną fasolkę i wlewamy mleczko kokosowe. Dusimy kilka minut.

Curry możemy jeść samo lub ugotować do tego ryż czy makaron ryżowy.

Smacznego :)

Fasolowe curry z młodą kapustą - Kuchenne Wariacje, Sezonowo Bezglutenowo

Jeżli masz ochotę na zestaw pysznych bezglutenowych świątecznych


E-book: Bezglutenowe potrawy świąteczne” width=
 



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *