Zupa grzybowa

Magda

Dla zabieganych mamy propozycję szybkiej zupy grzybowej, która nie tylko pasuje na Wigilię ale i w codziennym jadłospisie :)

Zupa grzybowa nie tylko na Wigilię

Składniki na zupę grzybową:

– 300 g borowików mrożonych
– 750 ml wody
– 1 cebula
– sól, pieprz
– 1 łyżka masła
– 125 g makaronu łazanki bezglutenowego

Składniki na 4 porcje.

Zupa grzybowa nie tylko na Wigilię

W większym garnku rozpuszczamy masło i podsmażamy na nim cebulkę pokrojoną w drobną kostkę. Dodajemy rozmrożone grzyby pocięte na kawałki i dusimy ok. 15 minut. Grzyby zalewamy wodą, doprawiamy i gotujemy aż grzyby będą miękkie. Dzięki podsmażonej cebulce i grzybom zupa zyskuje dodatkowy smak i aromat :)

Osobno w osolonej wodzie gotujemy makaron.

Na talerz nakładamy makaron i zalewamy gorącą zupą.

Smacznego :)

Zupa grzybowa nie tylko na Wigilię

Print Friendly, PDF & Email
Jeżli masz ochotę na 100 pysznych bezglutenowych przepisów na 4 pory roku nie publikowanych na Kuchennych Wariacjach to zrób sobie prezent i kup nasza ksiażkę :)

Jeżeli jesteście zainteresowani zakupem "Sezonowo Bezglutenowo" to możecie ją sobie sprawić za pośrednictwem księgarni online:

  1. Świat książki
  2. Empik
  3. Tania książka
lub stacjonarnie np. w Empiku :)

 



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *