Polędwiczka wieprzowa z batatami i zieloną fasolką szparagową

Magda

Magda

Wytrawna część Kuchennych Wariacji ;) Specjalistka od dań makaronowych :) Kiedy nie bloguje to tańcuje podobnie jak jej słodka połówka w rytmach salsy czy bachaty :)
Magda

Jeżeli nie macie pomysłu na obiad to polecamy Wam nasze pyszne i szybkie w przygotowaniu polędwiczki wieprzowe z batatami i zieloną fasolką szparagową :)

Polędwiczka wieprzowa z batatami i zieloną fasolką szparagową - Kuchenne Wariacje, Sezonowo Bezglutenowo

 

Składniki na polędwiczkę:

– 300 g polędwiczki wieprzowej
– 300 g batatów
– 150 g zielonej fasolki szparagowej
– 1 por
– 1 łyżka masła
– 1/3 łyżeczki mielonego imbiru
– sól
– pieprz

Składniki na 2 porcje.

W rondelku rozpuszczamy masło i podsmażamy polędwiczkę wieprzową pokrojoną w centymetrowe plasterki. Pora kroimy w krążki i dodajemy do mięsa. Po 5 minutach dodajemy bataty obrane i pokrojone w kostkę. Na koniec dodajemy fasolkę pokrojoną na kawałki, przyprawiamy i wszystko dusimy do miękkości.

Smacznego :)

Polędwiczka wieprzowa z batatami i zieloną fasolką szparagową - Kuchenne Wariacje, Sezonowo Bezglutenowo

Jeżli masz ochotę na 100 pysznych bezglutenowych przepisów na 4 pory roku nie publikowanych na Kuchennych Wariacjach to zrób sobie prezent i kup nasza ksiażkę :) Więcej szczegółów o niej możesz znaleźć na stronie www.Sezonowo bezglutenowo.pl :)

Jeżeli jesteście zainteresowani zakupem "Sezonowo Bezglutenowo" to możecie ją sobie sprawić za pośrednictwem księgarni online:

  1. Świat książki
  2. Empik
  3. Tania książka
lub stacjonarnie np. w Empiku :)

 



2 thoughts on “Polędwiczka wieprzowa z batatami i zieloną fasolką szparagową”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *