Kasza jaglana z mięsem mielonym, zieloną fasolką szparagową i papryką

Magda

Magda

Wytrawna część Kuchennych Wariacji ;) Specjalistka od dań makaronowych :) Kiedy nie bloguje to tańcuje podobnie jak jej słodka połówka w rytmach salsy czy bachaty :)
Magda

Nie ma to jak prosty i kolorowy obiad, który na pewno i Wam posmakuje. Polecamy kaszę jaglaną z mięsem mielonym, zieloną fasolką szparagową i papryką :)

Kasza jaglana z mięsem mielonym, zieloną fasolką szparagową i papryką - Kuchenne Wariacje

 Składniki na kaszę z mięsem:

– 300 g mięsa mielonego wieprzowego
– 60 g kaszy jaglanej
– 200 g zielonej fasolki szparagowej
– 1 mała czerwona papryka
– 1 czerwona cebula
– 1 łyżka masła
– 1/2 szklanki wody
– 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki
– sól
– pieprz

Składniki na 2 osoby.

Na patelni rozpuszczamy masło i podsmażamy cebulę drobno pokrojoną. Gdy cebula się zeszkli dodajemy mięso mielone i obsmażamy z każdej strony. Dodajemy przepłukaną kaszę jaglaną, fasolkę szparagową pociętą na kawałki oraz paprykę pokrojoną w paski. Przyprawiamy, dodajemy wodę i dusimy do miękkości.

Smacznego :)

Kasza jaglana z mięsem mielonym, zieloną fasolką szparagową i papryką - Kuchenne Wariacje

Zapisz

Zapisz

4 thoughts on “Kasza jaglana z mięsem mielonym, zieloną fasolką szparagową i papryką

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.