Nie ma to jak prosty i kolorowy obiad, który na pewno i Wam posmakuje. Polecamy kaszę jaglaną z mięsem mielonym, zieloną fasolką szparagową i papryką :)
Składniki na kaszę z mięsem:
– 300 g mięsa mielonego wieprzowego
– 60 g kaszy jaglanej
– 200 g zielonej fasolki szparagowej
– 1 mała czerwona papryka
– 1 czerwona cebula
– 1 łyżka masła
– 1/2 szklanki wody
– 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki
– sól
– pieprz
Składniki na 2 osoby.
Na patelni rozpuszczamy masło i podsmażamy cebulę drobno pokrojoną. Gdy cebula się zeszkli dodajemy mięso mielone i obsmażamy z każdej strony. Dodajemy przepłukaną kaszę jaglaną, fasolkę szparagową pociętą na kawałki oraz paprykę pokrojoną w paski. Przyprawiamy, dodajemy wodę i dusimy do miękkości.
Smacznego :)
uwielbiam takie połączenia
my również :)
genialne !
polecamy :)