Kasza gryczana z kurczakiem, fasolką szparagową i szpinakiem

Magda

Magda

Wytrawna część Kuchennych Wariacji ;) Specjalistka od dań makaronowych :) Kiedy nie bloguje to tańcuje podobnie jak jej słodka połówka w rytmach salsy czy bachaty :)
Magda

Jeżeli nie macie pomysłu na obiad a lubicie fasolkę szparagową na którą rozpoczął się sezon to polecamy Wam kaszę gryczaną z kurczakiem, fasolką szparagową oraz szpinakiem :)

Kasza gryczana z kurczakiem, fasolką szparagową i szpinakiem

 Składniki na kaszę gryczaną z kurczakiem:

– 100 g kaszy gryczanej
– 1 filet z kurczaka
– 250 g żółtej fasolki szparagowej
– 50 g świeżego szpinaku
– 1 mały por
– 1 duża łyżka masła
– 1/2 łyżeczki imbiru
– mielony kminek
– sól
– pieprz
– woda

Składniki na 2 osoby.

W rondelku rozpuszczamy masło i podsmażamy pora pokrojonego w krążki. Kurczaka kroimy w paski, dodajemy do pora i podsmażamy. Fasolkę szparagową myjemy, obcinamy końcówki, kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy do kurczaka. Kaszę płuczemy i dodajemy do reszty. Całość przyprawiamy i dodajemy trochę wody. Gdy wszystkie składniki będziemy mieć już miękkie dodajemy posiekany szpinak i po 5 minutach mamy danie gotowe :)

Smacznego :)

Kasza gryczana z kurczakiem, fasolką szparagową i szpinakiem

 

Zapisz

Zapisz

Jeżli masz ochotę na 100 pysznych bezglutenowych przepisów na 4 pory roku nie publikowanych na Kuchennych Wariacjach to zrób sobie prezent i kup nasza ksiażkę :) Więcej szczegółów o niej możesz znaleźć na stronie www.Sezonowo bezglutenowo.pl :)

Jeżeli jesteście zainteresowani zakupem "Sezonowo Bezglutenowo" to możecie ją sobie sprawić za pośrednictwem księgarni online:

  1. Świat książki
  2. Empik
  3. Tania książka
lub stacjonarnie np. w Empiku :)

 



4 thoughts on “Kasza gryczana z kurczakiem, fasolką szparagową i szpinakiem

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *