Fotorelacja: warsztaty orientalne smaki z Pascalem Brodnickim

Magda

Magda

Wytrawna część Kuchennych Wariacji ;) Specjalistka od dań makaronowych :) Kiedy nie bloguje to tańcuje podobnie jak jej słodka połówka w rytmach salsy czy bachaty :)
Magda

Latest posts by Magda (see all)

Ostatnie warsztaty z Pascalem Brodnickim i Kuchnią Lidla były idealną okazją na kolejne doznania smakowe. Tym razem mieliśmy możliwość poczuć troszkę azjatyckich klimatów, w które zabrał nas Pascal w warszawskim centrum dowodzenia Cook Up-u :) Przyznamy się szczerze, że ta kuchnia to nie nasz konik dlatego tym bardziej przyjęliśmy zaproszenie :) Uczestnicy warsztatów zostali podzieleni na 3 grupy i każda z nich robiła inną potrawę. Pierwsza ekipa robiła zupę laotańską khao poun. Druga sałatę wołowo-ziołową polaotańsku lap neua a trzecia podsmażany ryż po indonezyjsku. Najpierw Pascal opowiedział troszkę o kuchni azjatyckiej, a następnie każdej z grup wyjaśnił co trzeba zrobić aby potrawa była jak należy :) My z kilkoma innymi osobami trafiliśmy do grupy trzeciej więc było co robić bo i należało przygotować kurczaka, i krewetki, usmażyć omlety i całość połączyć. Dobrze że Pascal przygotował wcześniej ryż bo dzięki temu było więcej czasu aby porozmawiać z innymi uczestnikami :)

Kiedy wszystko było gotowe można było oddać się pysznej degustacji :) Nam najbardziej przypadła do gustu zupa przygotowana przez pierwsza grupę ale pozostałe dwie potrawy również dostarczyły ciekawych smakowych przeżyć :)

Po tych kilku godzinach gotowania trzeba było wrócić do Krakowa i choć droga powrotna odbywała się w nocnych ciemnościach to jednak warto było spędzić ten czas na poznaniu paru nowych produktów, których na co dzień nie używamy w kuchni :)

001

002 003 004 005 006 007 008 009 010 011 012 013 014 015 016 017 018 019 020 021 022 023 024 025 026 027 028  030 031 032029

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.