Zupa kalafiorowa (post Dąbrowskiej)

Magda

Dzisiaj mamy dla Was kolejny przepis, który stworzyliśmy będąc na poście :) Polecamy Wam pyszną, postną i łatwą w przygotowaniu zupę kalafiorową :)

Zupa kalafiorowa (post dr. Dąbrowskiej) - Kuchenne Wariacje, Sezonowo Bezglutenowo

Składniki na zupę:

– 500 g kalafiora
– 1 marchewka
– 1 pietruszka
– 1 cebula
– 3 gałązki natki pietruszki
– sól
– pieprz
– mielony kminek
– woda

Składniki na 2 porcje.

Garnek rozgrzewamy i podsmażamy na sucho cebulę pokrojoną w piórka. Kiedy cebula się troszkę zrumieni dodajemy marchewkę i pietruszkę startą na tarce o grubych oczkach i zalewamy wodą (ilość wody zależy od tego jaką gęstość zupy chcemy otrzymać). Kalafiora dzielimy na różyczki i dodajemy do zupy. Całość przyprawiamy, dodajemy posiekaną natkę pietruszki i gotujemy do miękkości.

Smacznego :)

Zupa kalafiorowa (post dr. Dąbrowskiej) - Kuchenne Wariacje, Sezonowo Bezglutenowo

Jeżli masz ochotę na zestaw pysznych bezglutenowych świątecznych


E-book: Bezglutenowe potrawy świąteczne” width=
 



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *