Latest posts by Magda (see all)
- Kasza gryczana z zielonymi warzywami (wychodzenie z postu Dąbrowskiej) - marzec 20, 2020
- Gulasz warzywny z soczewicą (wychodzenie z postu Dąbrowskiej) - marzec 9, 2020
- Kalafior z dynią i cukinią w sosie pomidorowym (post Dąbrowskiej) - luty 25, 2020
Dzisiaj mamy dla Was kolejny przepis, który stworzyliśmy będąc na poście :) Polecamy Wam pyszną, postną i łatwą w przygotowaniu zupę kalafiorową :)
Składniki na zupę:
– 500 g kalafiora
– 1 marchewka
– 1 pietruszka
– 1 cebula
– 3 gałązki natki pietruszki
– sól
– pieprz
– mielony kminek
– woda
Składniki na 2 porcje.
Garnek rozgrzewamy i podsmażamy na sucho cebulę pokrojoną w piórka. Kiedy cebula się troszkę zrumieni dodajemy marchewkę i pietruszkę startą na tarce o grubych oczkach i zalewamy wodą (ilość wody zależy od tego jaką gęstość zupy chcemy otrzymać). Kalafiora dzielimy na różyczki i dodajemy do zupy. Całość przyprawiamy, dodajemy posiekaną natkę pietruszki i gotujemy do miękkości.
Smacznego :)