- Zupa rydzowa - listopad 21, 2023
- Kasza gryczana z zielonymi warzywami (wychodzenie z postu Dąbrowskiej) - marzec 20, 2023
- Gulasz warzywny z soczewicą (wychodzenie z postu Dąbrowskiej) - marzec 9, 2023
Dzisiaj zapraszamy Was na mocno rozgrzewającą zupę chili. Oprócz mocnej ostrości dodatkowo poczujecie świeżość ogórka :) Idealna zupa na zimne dni :)
Składniki:
– 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
– 1 cebula
– 4 ząbki czosnku
– 1 łyżka masła
– 200 g ogórka świeżego
– 200 g pomidorów
– 150 g kukurydzy
– 200 g czerwonej fasolki
– 1 papryczka chili
– 2 łyżki koncentratu pomidorowego
– sól, pieprz
– 1 łyżeczka chili
– 1 łyżeczka słodkiej czerwonej papryki
– 0,75 l wody
Składniki na 4 porcje.
W większym rondelku rozpuszczamy masło i podsmażamy na nim cebulkę pokrojoną w kostkę. Następnie dorzucamy posiekany czosnek. Po chwili dodajemy mięso mielone przyprawy i smażymy aż się mięso zarumieni. Teraz dodajemy pomidory i ogórki pokrojone w kostkę. Gdy pomidory nam puszczą soki dodajemy koncentrat pomidorowy i mieszamy. Następnie wrzucamy odsączoną kukurydzę i czerwoną fasolkę. Na koniec dolewamy wodę i zagotowujemy, a jeżeli jest taka potrzeba to jeszcze doprawiamy.
Smacznego :)
Lubimy takie ostre zupy :) Wygląda bardzo apetycznie!
Dziękujemy :) My też lubimy ostre jedzenie :)
Fajny przepis na pożywne danie dla rodziny. Gratuluje pomysłu i pozdrawiam serdecznie :)