Zupa chili

Magda

Dzisiaj zapraszamy Was na mocno rozgrzewającą zupę chili. Oprócz mocnej ostrości dodatkowo poczujecie świeżość ogórka :) Idealna zupa na zimne dni :)

zupa-chiliSkładniki:
– 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
– 1 cebula
– 4 ząbki czosnku
– 1 łyżka masła
– 200 g ogórka świeżego
– 200 g pomidorów
– 150 g kukurydzy
– 200 g czerwonej fasolki
– 1 papryczka chili
– 2 łyżki koncentratu pomidorowego
– sól, pieprz
– 1 łyżeczka chili
– 1 łyżeczka słodkiej czerwonej papryki
– 0,75 l wody

Składniki na 4 porcje.

zupa-chili-z-warzywami

W większym rondelku rozpuszczamy masło i podsmażamy na nim cebulkę pokrojoną w kostkę. Następnie dorzucamy posiekany czosnek. Po chwili dodajemy mięso mielone przyprawy i smażymy aż się mięso zarumieni. Teraz dodajemy pomidory i ogórki pokrojone w kostkę. Gdy pomidory nam puszczą soki dodajemy koncentrat pomidorowy i mieszamy. Następnie wrzucamy odsączoną kukurydzę i czerwoną fasolkę. Na koniec dolewamy wodę i zagotowujemy, a jeżeli jest taka potrzeba to jeszcze doprawiamy.

Smacznego :)

zupa-chili-z-pomidorami

Print Friendly, PDF & Email
Jeżli masz ochotę na 100 pysznych bezglutenowych przepisów na 4 pory roku nie publikowanych na Kuchennych Wariacjach to zrób sobie prezent i kup nasza ksiażkę :)

Jeżeli jesteście zainteresowani zakupem "Sezonowo Bezglutenowo" to możecie ją sobie sprawić za pośrednictwem księgarni online:

  1. Świat książki
  2. Empik
  3. Tania książka
lub stacjonarnie np. w Empiku :)

 



3 thoughts on “Zupa chili”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *