Szparagi w sosie pomidorowym z ciecierzycą

Magda

Jeżeli lubicie szparagi tak jak my to zapraszamy Was na pyszne, syte, a co najważniejsze szybkie w przygotowaniu danie czyli szparagi w sosie pomidorowym z ciecierzycą :)

Szparagi w sosie pomidorowym z ciecierzycą - Kuchenne Wariacje, Sezonowo Bezglutenowo

Składniki na szparagi w sosie pomidorowym:

– 350 g zielonych szparagów
– 500 g pomidorów
– 160 g ciecierzycy
– 1 cebula
– 2 ząbki czosnku
– 4 gałązki natki pietruszki
– 1 łyżka oliwy
– 1/2 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego
– sól morska
– pieprz kolorowy

Składniki na 2 porcje.

Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy drobno pokrojoną cebulę oraz posiekany czosnek. Następnie dodajemy obrane i pokrojone w kostkę pomidory. Kiedy pomidory zaczną się rozpadać dodajemy szparagi pocięte na 2 cm kawałki (główki odkładamy). Całość przyprawiamy. Na koniec dodajemy główki szparag oraz odsączoną ciecierzycę. Danie podajemy posypane posiekaną natką pietruszki.

Smacznego :)

Szparagi w sosie pomidorowym z ciecierzycą - Kuchenne Wariacje, Sezonowo Bezglutenowo

Jeżli masz ochotę na zestaw pysznych bezglutenowych świątecznych


E-book: Bezglutenowe potrawy świąteczne” width=
 



4 thoughts on “Szparagi w sosie pomidorowym z ciecierzycą”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *