- Targi Gluten Free Expo - czerwiec 19, 2018
- Gryczanka z kapustą i grzybami czyli inna odsłona łazanek - grudzień 15, 2017
- Bezglutenowe tiramisu z malinami - listopad 27, 2017
Ten tydzień był mega męczący ale też mega pozytywnie wypełniony :) Nie da się ukryć, że lubimy jak coś się dzieje, jak można poznać nowe osoby czy zrobić coś nowego – zwłaszcza kulinarnie :)
Był mała sesyjka nowych potraw dla restauracji Hotelu Best Western Old Town – wkrótce nie tylko goście hotelowi będą mogli spróbować tych smakołyków ale też wszyscy co odwiedzą hotelową restaurację – zupa pomidorowa czy wegetariański makaron bolognese są pycha :)
Było też wspólne gotowanie z kolejnym mentorem Projektu 40 – Łukaszem Grabowskim – który pokazał jak zrobić kilka dań z wykorzystaniem poszczególnych części kurczaka :)
Kolejnym punktem tygodnia, który odciągnął nas od gotowania i pieczenia – ale mamy nadzieję że pozwoli jeszcze bardziej rozwijać się fotograficznie – to warsztaty fotografii kulinarnej z Kingą z Greenmorning. Te kilka godzin spędzonych z Kingą było bardzo inspirujące i otwierające umysł na fotografię kulinarną :) Jeżeli macie ochotę na swój własny fotograficzny rozwój to z czystym sumieniem polecamy warsztaty Kingi – najlepiej w wersji dwudniowej żeby nie czuć niedosytu pomimo sporej ilości przekazanej kursantom wiedzy :)
I na koniec – aby już tak całkowicie wykorzystać tydzień – załapaliśmy się na warsztaty kuchni azjatyckiej z Pascalem i Kuchnią Lidla :) Pycha potrawy i świetne towarzystwo, które jak my ceni dobre jedzenie i chęć poznawania nowych smaków :)
Mamy nadzieję, że nowe pomysły i inspiracje, które będziemy starać się realizować spowodują, że częściej zaglądniecie na naszego bloga ;)