Sałatka z pieczonych buraków z miętą

Magda

Drugą propozycją, którą chcemy przedstawić, a którą Marysia Niziołek zaproponowała do wykonania podczas warsztatów kuchni Żydów marokańskich jest sałatka z pieczonych buraków z miętą :)

Składniki:
– 6 średnich buraków
– 3 łyżki octu balsamicznego
– 2 łyżki oliwy z oliwek
– cukier, kumin i sól do smaku
– kilkanaście listków mięty

Wszystkie buraki dokładnie myjemy, a następnie owijamy folią aluminiową. Tak przygotowane buraki wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na około 60 minut. Kiedy się upieką, obieramy i kroimy w kosteczkę.

005

Następnie mieszamy oliwę z octem balsamicznym i przyprawiamy oraz drobno siekamy świeże listki mięty. Na koniec wszystko razem mieszamy i gotowe :)

Smacznego :)

DSC_8664x900

Zdjęcia wykonane podczas warsztatów :)

Jeżli masz ochotę na zestaw pysznych bezglutenowych świątecznych


E-book: Bezglutenowe potrawy świąteczne” width=
 



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *