Wiosenna sałatka warzywna

Magda

Za oknem wiosna w pełni co jest równoznaczne że wysyp nowalijek pojawi się na bazarach czy w sklepach. Jeżeli tak samo jak my lubicie zaopatrzyć się w zestaw witamin, a jednocześnie te witaminki połączyć w jedno i zjeść ze smakiem to proponujemy naszą wiosenną sałatkę warzywną :)

Składniki:
– 3 ogórki
– 2 pęczki rzodkiewki
-10 jajek
– 2 pęczki szczypiorku
– 2 pory
– majonez, śmietana
– sól, pieprz

W pierwszej kolejności warzywa myjemy i obieramy a jajka gotujemy na twardo. Najpierw pora kroimy na ćwierć plasterki i wrzucamy do garnka. Ogórki, rzodkiewki i jajka ścieramy na tarce na drobne słupki ( ogórki i rzodkiewki warto odsączyć z nadmiaru wody żeby sałatka nie zrobiła się nam wodnista). Jak ktoś nie ma takiej tarki to może pokroić w kosteczkę. Potem kroimy szczypiorek i dorzucamy do reszty. Wszystkie warzywa dokładnie mieszamy z jajkami i przyprawiamy. Dodajemy majonez  i śmietanę według uznania.

Smacznego :)

3

2

Jeżli masz ochotę na zestaw pysznych bezglutenowych świątecznych


E-book: Bezglutenowe potrawy świąteczne” width=
 



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *