Wiosenna sałatka warzywna

Magda

Za oknem wiosna w pełni co jest równoznaczne że wysyp nowalijek pojawi się na bazarach czy w sklepach. Jeżeli tak samo jak my lubicie zaopatrzyć się w zestaw witamin, a jednocześnie te witaminki połączyć w jedno i zjeść ze smakiem to proponujemy naszą wiosenną sałatkę warzywną :)

Składniki:
– 3 ogórki
– 2 pęczki rzodkiewki
-10 jajek
– 2 pęczki szczypiorku
– 2 pory
– majonez, śmietana
– sól, pieprz

W pierwszej kolejności warzywa myjemy i obieramy a jajka gotujemy na twardo. Najpierw pora kroimy na ćwierć plasterki i wrzucamy do garnka. Ogórki, rzodkiewki i jajka ścieramy na tarce na drobne słupki ( ogórki i rzodkiewki warto odsączyć z nadmiaru wody żeby sałatka nie zrobiła się nam wodnista). Jak ktoś nie ma takiej tarki to może pokroić w kosteczkę. Potem kroimy szczypiorek i dorzucamy do reszty. Wszystkie warzywa dokładnie mieszamy z jajkami i przyprawiamy. Dodajemy majonez  i śmietanę według uznania.

Smacznego :)

3

2

Print Friendly, PDF & Email
Jeżli masz ochotę na 100 pysznych bezglutenowych przepisów na 4 pory roku nie publikowanych na Kuchennych Wariacjach to zrób sobie prezent i kup nasza ksiażkę :)

Jeżeli jesteście zainteresowani zakupem "Sezonowo Bezglutenowo" to możecie ją sobie sprawić za pośrednictwem księgarni online:

  1. Świat książki
  2. Empik
  3. Tania książka
lub stacjonarnie np. w Empiku :)

 



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *