Sałatka meksykańska

Magda

Dzisiaj proponujemy Wam pyszną i szybka w zrobieniu sałatkę meksykańską, która znika ze stołu w oka mgnieniu :)

Sałatka meksykańska - Kuchenne Wariacje, Sezonowo Bezglutenowo

Składniki na sałatkę:

– 1 puszka kukurydzy
– 1 puszka czerwonej fasoli
– 1 czerwona papryka
– 1 mały por
– 150 g sera żółtego
– 3 łyżki majonezu
– 1 łyżka jogurtu greckiego
– 1/2 łyżeczki czerwonej słodkiej papryki
– sól
– pieprz

Kukurydzę i fasolkę odsączamy z zalewy. Fasolkę opłukujemy. Pora kroimy na pół wzdłuż i drobno kroimy. Paprykę i ser żółty kroimy w kostkę. Wszystkie składniki wrzucamy do miski. W garnuszku mieszamy majonez z jogurtem i przyprawiamy. Sos dodajemy do reszty składników, mieszamy i możemy jeść.

Smacznego :)

Sałatka meksykańska

Jeżli masz ochotę na zestaw pysznych bezglutenowych świątecznych


E-book: Bezglutenowe potrawy świąteczne” width=
 



4 thoughts on “Sałatka meksykańska”

  1. Sałatka meksykańska z pewnością zasługuje na miano królowej imprez. Smaczna, pożywna i efektowna, a zarazem szybka i prosta w wykonaniu! Coś co wszyscy lubimy :)
    Ps. W celu dodania sałatce odrobiny pikanterii [jak na meksykańską przystało ;)] polecam dodać szczyptę ostrej papryki w proszku. A w nieco innym wariancie pokrojonego w kostkę ananasa z puszki.
    Dzięki Magda za przepis

    1. Ewelina super że sałatka smakowała :) Dzięki za podpowiedzi co do modyfikacji sałatki, to jest w nich fajne że można łączyć różne składniki :)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *