Potrawka z fasoli, soczewicy i papryki

Magda

Magda

Wytrawna część Kuchennych Wariacji ;) Specjalistka od dań makaronowych :) Kiedy nie bloguje to tańcuje podobnie jak jej słodka połówka w rytmach salsy czy bachaty :)
Magda

Jeżeli lubicie proste i pożywne dania tak jak my to ten przepis jest dla Was :) Polecamy Wam pyszną potrawkę z fasoli, soczewicy, papryki i szpinaku :)

Składniki na potrawkę:

– 250 g białej fasoli
– 60 g czarnej soczewicy
– 1 czerwona papryka
– 1 pomidor
– 1 por
– 50 g szpinaku
– 1 łyżka masła
– 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego Pudliszki
– 1/2 szklanki wody
– 1/2 łyżeczki wędzonej słodkiej papryki
– 1/3 łyżeczki kminu rzymskiego
– sól
– pieprz

Składniki na 2 porcje.

W garnku w osolonej wodzie gotujemy fasole do miękkości. Można też użyć fasolę z puszki.

W garnku rozpuszczamy masło i podsmażamy pora pokrojonego w krążki. Pomidora obieramy ze skórki i kroimy w drobną kostkę i dodajemy do pora. Po 3 minutach wrzucamy soczewice opłukaną w wodzie i wlewamy pół szklanki wody. Jak soczewica będzie na wpół miękka dodajemy paprykę pokrojoną w kostkę. Całość przyprawiamy, dodajemy koncentrat pomidorowy. Potem dodajemy posiekany szpinak. Na koniec dodajemy ugotowaną fasolę, mieszamy i podajemy :)

Smacznego :)


Koncentrat pomidorowy Pudliszki do wielu dań

Print Friendly, PDF & Email
Jeżli masz ochotę na 100 pysznych bezglutenowych przepisów na 4 pory roku nie publikowanych na Kuchennych Wariacjach to zrób sobie prezent i kup nasza ksiażkę :) Więcej szczegółów o niej możesz znaleźć na stronie www.Sezonowo bezglutenowo.pl :)

Jeżeli jesteście zainteresowani zakupem "Sezonowo Bezglutenowo" to możecie ją sobie sprawić za pośrednictwem księgarni online:

  1. Świat książki
  2. Empik
  3. Tania książka
lub stacjonarnie np. w Empiku :)

 



2 thoughts on “Potrawka z fasoli, soczewicy i papryki”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *