- Targi Gluten Free Expo - czerwiec 19, 2018
- Gryczanka z kapustą i grzybami czyli inna odsłona łazanek - grudzień 15, 2017
- Bezglutenowe tiramisu z malinami - listopad 27, 2017
W tym tygodniu mamy tłusty czwartek więc z tej oto okazji zapraszamy Was już dziś na pączki z mango – smaczne i szybkie w przygotowaniu na pewno będą alternatywą dla tradycyjnych pączków :)
Składniki na pączki mango:
– 2 mango
– 270 g mąki pszennej
– 1 jajko
– 1 łyżeczka proszku do pieczenia
– 1 łyżka cukru
– cukier puder do posypania
– olej do smażenia
W garnku mieszamy przesianą mąkę, jajko, cukier i proszek do pieczenia. Do tego dodajemy mango które wcześniej obieramy i przy pomocy blendera miksujemy na gładką masę.
W garnku rozgrzewamy olej. Ciasto nakładamy na łyżkę i przy pomocy drugiej łyżki wrzucamy na rozgrzany olej. Pączki smażymy po obu stronach do momentu uzyskania złocistego koloru. Po usmażeniu pączków i ich odsączeniu na ręczniku papierowym pączki posypujemy cukrem pudrem :)
Z tej ilości składników wychodzi ok 15 pączków :)
Smacznego :)