Leczo warzywne (post Dąbrowskiej)

Magda

Leczo na pewno każdy lubi i robi je na różne sposoby. U nas tym razem leczo w wersji postnej, bez mięsa i bez tłuszczu ale bardzo smaczne :) Zapraszamy :)

Leczo warzywne (post dr Dąbrowskiej) - Kuchenne Wariacje, Sezonowo Bezglutenowo

 

Składniki na leczo:

– 2 cukinie ( ok. 520g)
– 2 duże pomidory (ok. 630g)
– 1 papryka zielona
– 1 papryka czerwona
– 1 cebula czerwona
– natka pietruszki
– 1 łyżeczka czerwonej słodkiej papryki
– 1 łyżeczka czerwonej wędzonej papryki
– szczypta chili
– sól morska
– pieprz kolorowy
– woda

Składniki na 3 porcje.

Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy w suchym garnku żeby lekko się zrumieniła. Dolewamy troszkę wody i mieszamy. Cukinię kroimy w ćwiartki wrzucamy do garnka. Pomidory obieramy ze skórki, kroimy w kostkę i dodajemy do cukinii. Całość przyprawiamy, dorzucamy drobno posiekaną natkę pietruszki. Papryki myjemy, wyjmujemy środki i tniemy na grubsze paski. Całość mieszamy i dusimy aż warzywa będą miękkie.

Smacznego :)

Leczo warzywne (post dr Dąbrowskiej) - Kuchenne Wariacje, Sezonowo Bezglutenowo

Jeżli masz ochotę na zestaw pysznych bezglutenowych świątecznych


E-book: Bezglutenowe potrawy świąteczne” width=
 



2 thoughts on “Leczo warzywne (post Dąbrowskiej)”

  1. Uwielbiam leczo ale w takim wydaniu jeszcze nie jadłam!

    1. My też bardzo lubimy leczo – to jest w wersji dietetycznej ale równie smaczne :)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *