Leczo warzywne (post Dąbrowskiej)

Magda

Leczo na pewno każdy lubi i robi je na różne sposoby. U nas tym razem leczo w wersji postnej, bez mięsa i bez tłuszczu ale bardzo smaczne :) Zapraszamy :)

Leczo warzywne (post dr Dąbrowskiej) - Kuchenne Wariacje, Sezonowo Bezglutenowo

 

Składniki na leczo:

– 2 cukinie ( ok. 520g)
– 2 duże pomidory (ok. 630g)
– 1 papryka zielona
– 1 papryka czerwona
– 1 cebula czerwona
– natka pietruszki
– 1 łyżeczka czerwonej słodkiej papryki
– 1 łyżeczka czerwonej wędzonej papryki
– szczypta chili
– sól morska
– pieprz kolorowy
– woda

Składniki na 3 porcje.

Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy w suchym garnku żeby lekko się zrumieniła. Dolewamy troszkę wody i mieszamy. Cukinię kroimy w ćwiartki wrzucamy do garnka. Pomidory obieramy ze skórki, kroimy w kostkę i dodajemy do cukinii. Całość przyprawiamy, dorzucamy drobno posiekaną natkę pietruszki. Papryki myjemy, wyjmujemy środki i tniemy na grubsze paski. Całość mieszamy i dusimy aż warzywa będą miękkie.

Smacznego :)

Leczo warzywne (post dr Dąbrowskiej) - Kuchenne Wariacje, Sezonowo Bezglutenowo

Print Friendly, PDF & Email
Jeżli masz ochotę na 100 pysznych bezglutenowych przepisów na 4 pory roku nie publikowanych na Kuchennych Wariacjach to zrób sobie prezent i kup nasza ksiażkę :)

Jeżeli jesteście zainteresowani zakupem "Sezonowo Bezglutenowo" to możecie ją sobie sprawić za pośrednictwem księgarni online:

  1. Świat książki
  2. Empik
  3. Tania książka
lub stacjonarnie np. w Empiku :)

 



2 thoughts on “Leczo warzywne (post Dąbrowskiej)”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *