Kurczak z suszonymi pomidorami, fasolką i jarmużem

Magda

Magda

Wytrawna część Kuchennych Wariacji ;) Specjalistka od dań makaronowych :) Kiedy nie bloguje to tańcuje podobnie jak jej słodka połówka w rytmach salsy czy bachaty :)
Magda

Jeżeli brakuje Wam czasu na przygotowanie smacznego obiadu to polecamy naszego  kurczaka z suszonymi pomidorami, fasolką i jarmużem :)

Składniki na kurczaka:

– 1 filet z kurczaka 360 g
– 1 średni por
– 400 g białej fasolki
– 5 suszonych pomidorów
– 60 g jarmużu
– 1 łyżka oliwy z oliwek
– 1/2 szklanki wody
– 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
– szczypta chili
– 1/3 łyżeczki mielonego kminku
– pieprz
– sól

Składniki na 2 porcje.

W rondelku rozgrzewamy oliwę i podsmażamy pora pokrojonego w talarki. Kurczaka kroimy w kostkę a suszone pomidory na drobne kawałki i dodajemy do pora. Całość przyprawiamy i dusimy do miękkości. Na koniec dodajemy fasolkę oraz posiekany jarmuż. Mąkę rozpuszczamy w wodzie, wlewamy do garnka i dusimy ok. 5 minut i danie gotowe :)

Smacznego :)

 

Print Friendly, PDF & Email
Jeżli masz ochotę na 100 pysznych bezglutenowych przepisów na 4 pory roku nie publikowanych na Kuchennych Wariacjach to zrób sobie prezent i kup nasza ksiażkę :) Więcej szczegółów o niej możesz znaleźć na stronie www.Sezonowo bezglutenowo.pl :)

Jeżeli jesteście zainteresowani zakupem "Sezonowo Bezglutenowo" to możecie ją sobie sprawić za pośrednictwem księgarni online:

  1. Świat książki
  2. Empik
  3. Tania książka
lub stacjonarnie np. w Empiku :)

 



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *