Kalafior z dynią i cukinią w sosie pomidorowym (post Dąbrowskiej)

Magda

Magda

Wytrawna część Kuchennych Wariacji ;) Specjalistka od dań makaronowych :) Kiedy nie bloguje to tańcuje podobnie jak jej słodka połówka w rytmach salsy czy bachaty :)
Magda

Dzisiaj polecamy Wam pyszny i dietetyczny obiadek – kalafiora z dynią i cukinią w sosie pomidorowym :) Na diecie jedzenie nie musi być nudne i monotonne, ale kolorowe i smaczne :)

Składniki:
– 1/2 kalafiora
– 500 g dyni hokkaido
– 1 cukinia
– 1 por
– 3 średnie pomidory
– 1 szklanka wody
– 1/3 łyżeczki mielonego imbiru
– sól
– pieprz

Składniki na 2-3 porcje.

Do rozgrzanego rondelka wrzucamy pora pokrojonego w plasterki i chwilkę „dusimy” na sucho, następnie wlewamy wodę, dodajemy obrane i pokrojone pomidory w kostkę i dusimy. Następnie dodajemy obraną i pokrojoną w kostkę dynię, cukinię i różyczki kalafiora. Całość przyprawiamy i dusimy do miękkości. W razie potrzeby dolewamy wodę.

Smacznego :)

Print Friendly, PDF & Email
Jeżli masz ochotę na 100 pysznych bezglutenowych przepisów na 4 pory roku nie publikowanych na Kuchennych Wariacjach to zrób sobie prezent i kup nasza ksiażkę :) Więcej szczegółów o niej możesz znaleźć na stronie www.Sezonowo bezglutenowo.pl :)

Jeżeli jesteście zainteresowani zakupem "Sezonowo Bezglutenowo" to możecie ją sobie sprawić za pośrednictwem księgarni online:

  1. Świat książki
  2. Empik
  3. Tania książka
lub stacjonarnie np. w Empiku :)

 



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *