Jesienny kociołek warzywny ze schabem i soczewicą

Magda

Jeżeli nie macie pomysłu na ciepły, jesienny obiad to polecamy Wam przepis na pyszny kociołek warzywny ze schabem i soczewicą :) Przepis ten i wiele innych smacznych przepisów na jesień i inne pory roku znajdziecie w naszej książce “Sezonowo Bezglutenowo” :)

Dodatkowo mamy dla Was małą niespodziankę. W naszym sklepiku możecie kupić naszą książkę z autografami, ale musicie się pośpieszyć ponieważ zostało tylko 5 egzemplarzy :)

Składniki na kociołek:

– 500g schabu
– 1 papryka żółta
– 1 papryka czerwona
– 1 marchewka
– 1 pietruszka
– 300 g brukselki
– 100 g czerwonej soczewicy
– 400 g pomidorów
– 1 por
– 3 gałązki natki pietruszki
– 2 łyżki masła
– sól
– pieprz
– 1/2 łyżeczki mielonej czerwonej papryki
– 1/2 łyżeczki mielonej przyprawy curry
– 1 łyżeczka mielonej wędzonej papryki

Składniki na 4 porcje.

W rondelku rozpuszczamy masło i podsmażamy na nim pora pokrojonego w krążki. Schab kroimy w kostkę i dorzucamy do pora. Pomidory obieramy ze skórki, kroimy w kostkę i wrzucamy do rondelka. Całość dusimy kilka minut.

Marchewkę i pietruszkę obieramy, kroimy w talarki i dorzucamy. Następnie dodajemy brukselkę (małe brukselki dodajemy w całości a większe przecinamy na pół) oraz soczewicę. Całość doprawiamy i dusimy do miękkości.

Pod koniec duszenia dodajemy papryki pokrojone w kostkę oraz posiekaną natkę pietruszki.

Smacznego :)

Jeżli masz ochotę na zestaw pysznych bezglutenowych świątecznych


E-book: Bezglutenowe potrawy świąteczne” width=
 



2 thoughts on “Jesienny kociołek warzywny ze schabem i soczewicą”

  1. Ostatnio robiła podobne dane lecz bezmięsne. Wyszło przepyszne! ;)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *