Latest posts by Magda (see all)
- Kasza gryczana z zielonymi warzywami (wychodzenie z postu Dąbrowskiej) - Marzec 20, 2020
- Gulasz warzywny z soczewicą (wychodzenie z postu Dąbrowskiej) - Marzec 9, 2020
- Kalafior z dynią i cukinią w sosie pomidorowym (post Dąbrowskiej) - Luty 25, 2020
Jeżeli nie macie pomysłu w jakiej postaci przygotować jajka na święta to zapraszamy do skorzystania z przepisu na faszerowane jajka tuńczykiem.
Składniki:
– 5 jajek
– 1 puszka tuńczyka w kawałkach w oleju
– 1 pęczek szczypiorku
– 2 łyżki majonezu
– pieprz
Jajka gotujemy na twardo a następnie obieramy i kroimy na połówki. Wyjmujemy żółtka i wrzucamy do miseczki i rozgniatamy widelcem. Tuńczyka odsączamy i łączymy z żółtkami. Następnie dodajemy majonez i mieszamy, doprawiamy pieprzem. Szczypiorek kroimy, część zostawiamy do dekoracji a resztę dorzucamy do masy. Gotową masę nabieramy łyżeczką i faszerujemy połówki jajek i posypujemy szczypiorkiem.
Smacznego :)