Jajka faszerowane tuńczykiem

Magda

Jeżeli nie macie pomysłu w jakiej postaci przygotować jajka na święta to zapraszamy do skorzystania z przepisu na faszerowane jajka tuńczykiem.

Składniki:
– 5 jajek
– 1 puszka tuńczyka w kawałkach w oleju
– 1 pęczek szczypiorku
– 2 łyżki majonezu
– pieprz

Jajka gotujemy na twardo a następnie obieramy i kroimy na połówki. Wyjmujemy żółtka i wrzucamy do miseczki i rozgniatamy widelcem. Tuńczyka odsączamy i łączymy z żółtkami.  Następnie dodajemy majonez i mieszamy, doprawiamy pieprzem. Szczypiorek kroimy, część zostawiamy do dekoracji a resztę dorzucamy do masy. Gotową masę nabieramy łyżeczką i faszerujemy połówki jajek i posypujemy szczypiorkiem.

Smacznego :)

jajka faszerowanex900n

 

 

Jeżli masz ochotę na zestaw pysznych bezglutenowych świątecznych


E-book: Bezglutenowe potrawy świąteczne” width=
 



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *