- Targi Gluten Free Expo - Czerwiec 19, 2018
- Gryczanka z kapustą i grzybami czyli inna odsłona łazanek - Grudzień 15, 2017
- Bezglutenowe tiramisu z malinami - Listopad 27, 2017
28-go czerwca odbyła się piąta edycja Festiwalu Rosołu. Tym razem gospodarzem był Gdów i restauracja “Babie Lato”.
W czterech kategoriach wystartowało kilkanaście drużyn i my wraz z nimi – kategoria goście :) Planowaliśmy przygotować rosół z kaczki ale przez pomyłkę co zauważyliśmy w domu, w sklepie zamiast kaczki zapakowano nam gąskę :) Nie było już czasu na kolejne zakupy więc nie zastanawiając się długo przygotowaliśmy rosół z gęsi z dodatkiem kurczaka i wołowiny (TUTAJ macie przepisik). Jury składające się z 10 fachowych smaków doceniło nasze starania i zajęliśmy w naszej kategorii 3 miejsce co nas bardzo ucieszyło :) Mamy nadzieję, że będzie szansa wystartować w 6-tej edycji i oczywiście skoczyć choć pięterko wyżej na podium :)
Przy okazji dziękujemy Leszkowi Horwathowi, który jest redaktorem naczelnym portalu potrawyregionalne.pl za udostępnienie zdjęć z serwowania naszego rosołku i odbieraniu dyplomu :)