Curry z indykiem, brukselką i kalafiorem

Magda

Jeżeli zastanawiacie się jeszcze co zrobić dzisiaj na obiad to zapraszamy na pyszne i rozgrzewające curry z indykiem, brukselką i kalafiorem :)

Curry z indykiem, brukselką i kalafiorem - Kuchenne Wariacje, Sezonowo Bezglutenowo

Składniki na curry z indykiem:

– 250 g fileta z indyka
– 170 g brukselki
– 200 g różyczek kalafiora
– 1 zielona papryka (ok. 150 g)
– 100 g mleczka kokosowego
– 1 łyżka oleju kokosowego
– 2 łyżeczki żółtej pasty curry
– 1 łyżka bezglutenowego sosu sojowego
– 1 łyżka sosu rybnego
– 1/2 łyżeczki mielonego imbiru
– 1/2 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego
– ½ szklanki wody
– 100 g ryżu

Składniki dla 2 osób.

W rondelku rozgrzewamy olej kokosowy i podsmażamy indyka pokrojonego w paseczki. Dodajemy pastę curry, przyprawy, sosy i mieszamy. Kalafiora dzielimy na różyczki, brukselki kroimy na połówki i wrzucamy do indyka, wlewamy wodę. Gdy warzywa już trochę zmiękną dodajemy paprykę pociętą w paseczki i wlewamy mleczko kokosowe. Dusimy kilka minut.

W między czasie robienia curry gotujemy ryż w osolonej wodzie.

Smacznego :)

Curry z indykiem, brukselką i kalafiorem - Kuchenne Wariacje, Sezonowo Bezglutenowo

Jeżli masz ochotę na zestaw pysznych bezglutenowych świątecznych


E-book: Bezglutenowe potrawy świąteczne” width=
 



9 thoughts on “Curry z indykiem, brukselką i kalafiorem”

  1. Wszystko co z curry jest dobre. Uwielbiam potrawy na bazie tej przyprawy… :) To też wypróbuję.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *