Latest posts by Magda (see all)
- Zupa rydzowa - listopad 21, 2023
- Kasza gryczana z zielonymi warzywami (wychodzenie z postu Dąbrowskiej) - marzec 20, 2023
- Gulasz warzywny z soczewicą (wychodzenie z postu Dąbrowskiej) - marzec 9, 2023
Dzisiaj mamy dla Was pyszny, jesienny i dietetyczny obiadek :) Zapraszamy na brukselkę z dynią i szpinakiem w sosie pomidorowym :)
Składniki na brukselkę z dynią:
– 400 g brukselki
– 500 g dyni hokkaido
– 500 g pomidorów
– 50 g szpinaku
– 1 cebula
– 2 ząbki czosnku
– 1 szklanka wody
– 1/3 łyżeczki mielonego imbiru
– sól
– pieprz
Składniki na 2 porcje.
Do rozgrzanego rondelka wrzucamy cebulę pokrojoną w kostkę oraz posiekany czosnek i podsmażamy, żeby się lekko zrumieniły. Następnie dodajemy obraną brukselkę, wlewamy wodę, przyprawiamy i dusimy aż brukselka będzie na wpół miękka. Następnie dodajemy obraną i pokrojoną w kostkę dynię oraz pomidory pokrojone w kostkę. Kiedy warzywa będą miękkie dodajemy posiekany szpinak.
Smacznego :)