Brukselka z dynią i szpinakiem w sosie pomidorowym (post Dąbrowskiej)

Magda

Dzisiaj mamy dla Was pyszny, jesienny i dietetyczny obiadek :) Zapraszamy na brukselkę z dynią i szpinakiem w sosie pomidorowym :)

Brukselka z dynią i szpinakiem w sosie pomidorowym (post Dąbrowskiej) - Kuchenne Wariacje, Sezonowo Bezglutenowo


Składniki na brukselkę z dynią:

– 400 g brukselki
– 500 g dyni hokkaido
– 500 g pomidorów
– 50 g szpinaku
– 1 cebula
– 2 ząbki czosnku
– 1 szklanka wody
– 1/3 łyżeczki mielonego imbiru
– sól
– pieprz

Składniki na 2 porcje.

Do rozgrzanego rondelka wrzucamy cebulę pokrojoną w kostkę oraz posiekany czosnek i podsmażamy, żeby się lekko zrumieniły. Następnie dodajemy obraną brukselkę, wlewamy wodę, przyprawiamy i dusimy aż brukselka będzie na wpół miękka. Następnie dodajemy obraną i pokrojoną w kostkę dynię oraz pomidory pokrojone w kostkę. Kiedy warzywa będą miękkie dodajemy posiekany szpinak.

Smacznego :)

Brukselka z dynią i szpinakiem w sosie pomidorowym (post Dąbrowskiej) - Kuchenne Wariacje, Sezonowo Bezglutenowo


Warzywa dyniowate 2018

Jeżli masz ochotę na zestaw pysznych bezglutenowych świątecznych


E-book: Bezglutenowe potrawy świąteczne” width=
 



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *