Polędwiczka wieprzowa z kapustą pekińską i kalafiorem

Magda

Jeżeli lubicie mięso tak jak my to mamy dla Was pyszny i nietypowy przepis – polędwiczkę wieprzową z kapustą pekińską i kalafiorem :)

Polędwiczka wieprzowa z kapustą pekińską i kalafiorem - Kuchenne Wariacje, Sezonowo Bezglutenowo

Składniki na polędwiczkę:

– 300 g polędwiczki wieprzowej
– 350 g kapusty pekińskiej
– 300 g różyczek kalafiora
– 1 cebula
– 1 łyżka masła
– 100 g czerwonego ryżu
– sól
– pieprz

Składniki dla 2-3 osób.

W rondelku rozpuszczamy masło i podsmażamy cebulę pokrojoną w piórka. Polędwiczkę oczyszczamy, kroimy w grubszą kostkę i dorzucamy do cebuli. Mięso obsmażamy z każdej strony, w razie czego podlewamy niewielką ilością wody aby mięso się nie przypaliło. Kalafiora dzielimy na małe różyczki i dodajemy do mięsa, przyprawiamy. Kiedy mięso jest już miękkie a kalafior na wpół twardy dodajemy kapustę pekińską pokrojoną w paseczki. Wszystko dusimy jeszcze ok. 5 minut i danie gotowe :)

Polędwiczki podajemy z czerwonym ryżem.

Smacznego :)

Polędwiczka wieprzowa z kapustą pekińską i kalafiorem - Kuchenne Wariacje, Sezonowo Bezglutenowo

 

Print Friendly, PDF & Email
Jeżli masz ochotę na 100 pysznych bezglutenowych przepisów na 4 pory roku nie publikowanych na Kuchennych Wariacjach to zrób sobie prezent i kup nasza ksiażkę :)

Jeżeli jesteście zainteresowani zakupem "Sezonowo Bezglutenowo" to możecie ją sobie sprawić za pośrednictwem księgarni online:

  1. Świat książki
  2. Empik
  3. Tania książka
lub stacjonarnie np. w Empiku :)

 



6 thoughts on “Polędwiczka wieprzowa z kapustą pekińską i kalafiorem”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *